2024. május 6. - Ivett, Frida

Nyakó szerint siker a fuvarozókkal kötött megállapodás

A fuvarozókkal kötött megállapodás siker, a Fidesz válságkeltő politikája azonban kudarc. A Fidesz válságkeltő politikájával lépten-nyomon azon fáradozik, hogy minél nagyobb zavart keltsen az országban, de a jelek szerint egyre kevesebbek vevők erre.
2008. június 25. szerda 18:44 - Hírextra

A Fidesz abban volt érdekelt, hogy ne szülessen megállapodás a kormány és a fuvarozók között. Azért drukkoltak, hogy minél nagyobb legyen a káosz, és hogy felfordulás legyen a közúti közlekedésben, ahogyan az a fuvarozók sztrájkja miatt több uniós országban is tapasztalható.

De a Fidesszel ellentétben a kormány és a fuvarozók érdekképviseletére hivatott szervezetek is egyformán felelősen gondolkodnak, és ez tette lehetővé a mostani megállapodást, amivel csökkenteni lehet a magyar fuvarozókra nehezedő terheket, és javítani a versenyképességüket.

Maguk a fuvarozók is példaértékűnek nevezték a mostani egyezséget, de a Fidesz láthatóan azon erőlködik, hogy kisebbítse ennek a jelentőségét, és elfedje az Orbán-kormány hibáit, amikor az üzemanyagok adóterhelését minden évben jelentősen növelték, és az összesen 30 százalékos emeléssel hozzájárultak a fuvarozók terheinek növekedéséhez is.

Az üzemanyag árának alakulására a kormánynak nincs ráhatása, és hazudik, aki azt állítja, hogy meg lehet állítani az áremelkedést az országhatáron.

Az MSZP vezette kormány minden eszközzel azon van, hogy csökkentse a fuvarozók által használt üzemanyag jövedéki adóját, ezzel a céllal nyújtott be a kormány deregulációs kérelmet az ebben a kérdésben megkerülhetetlen Európai Uniónak. Erre azonban nem lett volna szükség, ha az Orbán-kormány 2001-ben, amikor lezárták a csatlakozási alapszerződés adózási fejezetét, derogációt kért volna.

Ha erre az unió most nem ad engedélyt, más eszközzel kompenzáljuk a fuvarozókat. Ez bizonyítja, hogy a mostani kormány ellentétben az Orbán-kormánnyal kész és képes cselekedni ezen a téren is.

Az MSZP frakciójának költségvetési munkacsoportja ugyanakkor tárgyal az energiaárak emelkedése kapcsán szükséges és lehetséges lépésekről is. Keressük a megoldást, hogy milyen irányú szociális kompenzációban kell és lehet részesíteni elsősorban a távfűtéses lakásban élő családokat, illetve hogyan teremthető meg ennek a forrása. Remélhetőleg hamarosan megnyugtató megoldást tudunk találni az ügyben, de a Fidesz mindeközben egyetlen épkézláb javaslattal nem állt elő, csak üres követelésekre és zavaros nyilatkozatokra telik a részükről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2008. június 26. 21:08
;-)
saxo
2008. június 26. 20:48
Óoo, kedves Manó....

Az a röhej, hogy ezek a zöldek, valójában nagyon is pirosak.
Mitöbb, egyenesen vörösök...Nemdebár?
Kohn Roth Béla Manó
2008. június 26. 11:09
Nü, Tesó!? Meghasonlottál!?? Mi történt veled? Megtagadnád Apucit? Ejnye... :P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását