2024. március 29. - Auguszta

Javul a JouTuble minősége

A független filmek felé nyit a YouTube. Az internet egyik legnépszerűbb fájlmegosztó portáljára,most a korábbiaknál jobb hang és képminőségben kerülnek fel a Screening Room című oldalra olyan tartalmak, amelyek a független filmvilágból származnak.
2008. június 25. szerda 10:27 - Hírextra
Ezek a filmek, köztük a Robert Redford alapította Sundance Fesztivál anyaga, általában lényegesebb kisebb teret kapnak a mozikban, a televíziókban, mint a nagy stúdiók többszáz millió dolláros alkotásai, ezzel azonban végre kiléphetnek a független alkotók is a széles nagyközönség elé és a portál sajátosságának megfelelően, első kézből szembesülhetnek a nézők véleményével, akár online szakmai vitákra is sor kerülhet.

Az sem véletlen, hogy a Screening Room egyik promóciós filmjét az a Moby készítette, aki a zenei világban maga is függetlenségéről és sokoldalúságáról ismert. "Minden művésznek, legyen az író, zenész, rendező, fotós, szüksége van a közönségre" - mondja Moby a klipben. "Szerencsés vagyok, hogy 21. századi filmcsináló lehetek. Ez a filmkészítés demokratizálásának egy fajtája" - tette hozzá a reklámfilm rendezőnője, Tiffany Shlain.

A független mozi igyekszik ki is használni a YouTube nem mindennapi médiapotenciálját: tervezik, hogy a portálra feltett videókat meg lehet majd vásárolni DVD-n vagy digitális formátumban.

Jelenleg Rob Pearlstein Lejárt az időnk (Our Time is Up), Torill Kove A dán költő (The Danish Poet), Miguel Arteta Kinek a kedvence vagy? (Are You The Favorite Person of Anybody), valamint Fredrik Emilson Szerelem és háború (Love and War) című filmje látható a Screening Roomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását