2024. április 30. - Katalin, Kitti

Esélylatolgató: Németország – Törökország

Már csak három mérkőzés van hátra az Európa-bajnokságból, de ezek milyen meccsek! Ma este a nagyobb tudással bíró németek a meglehetősen lelkes és szerencsés félholdas alakulattal találkoznak, a tét a döntőbe kerülés. A rutin és a lelkesedés ad ma este ra
2008. június 25. szerda 16:59 - Gedei Szilárd
Ha valamelyik népet, akkor a törököt jól ismerik a németek, ugyanis több mint 2 milliónyi török gyökerekkel rendelkező „vendégmunkás” él a fritzek között. Ráadásul nem mindig és mindenhol szeretik egymást, és valószínűleg este, a pályán sem fogják. A Michael Ballack vezette német csapatra óriási erőpróba vár, a török játékosok — erősen megfogyatkozva, de töretlen lelkesedéssel — ugyanis valamiféle magasabb szféra (Allah?) oltalma alatt állhatnak, de lehet, hogy csak szimplán szerencsések. A német siker tehát eléggé kérdéses, bár a török siker meg nem valószínű.

A Nationalelf csatárai persze reménykednek, hogy betalálnak Rüstü kapujába, de igazából csak Podolski van Európa-bajnoki formában közülük. A fiatal Schweinsteiger viszont fantasztikusan játszott a portugálok ellen, két gólpassza mellé egy gólt is jegyzett. Ballackkal ketten mesterien tudják mozgatni a csapatot, villámgyorsan tudnak különböző támadási variációkat végrehajtani. A védelem azonban igencsak ingatag, a Portugália elleni negyeddöntőben is kaptak két gólt, akkor azonban nem ezen múlott a továbbjutás.

A Császár, Franz Beckenbauer is nyilatkozott a válogatott felállásáról:

„Bízom benne, hogy Löw megtalálja a helyes felállást. Az egyetlen kérdés, hogy bordasérülése után ismét százszázalékos lesz-e Torsten Frings. Ha nem, akkor ki kell hagyni a csapatból, mert az egyenes kieséses szakaszban már nem szabad kockáztatni egy nem teljesen fitt játékos szerepeltetését. Amennyiben Frings nem játszik, valószínűleg marad a portugálok elleni meccsen győztes kezdőcsapat”

A félholdasok háza táján a tömérdek eltiltott és sérült okozhat problémát. Fatih Terimnek ismét egy egészen új csapatot kell összeraknia, mely eséllyel veheti föl a küzdelmet az ellennel. A bombaformában játszó Semih góljára este is nagy szükség lenne, de talán ezúttal nem az utolsó utáni percben fog betalálni… Az is biztos, hogy bármennyi mákja van a törököknek, előbb vagy utóbb kiürül a mázlifaktorokat rejtő kondérjuk és akkor nagy bajban lesznek — ha egyáltalán lehet nagy baj a négy között, hiszen már azzal, hogy tuti érmesek, hihetetlen sikert könyvelhetnek el.

De lehetnek-e a törökök a négy évvel ezelőtti görögök? Sokan azt hangoztatják, hogy „miért is ne?”, az igazság azonban az: a török csapat játékában már nincs több tartalék, potenciál, kraft. Amit tudtak, már kiadtak magukból, de ha nem adnak egy félidőnyi, sőt meccsnyi előnyt — mint ahogy tették azt a svájciak, a csehek és a horvátok ellen — akkor bármi megtörténhet.

Akár az is, hogy hamarosan egy óriási félhold teríti be Európát…

Nézzük, kik lesznek a mérkőzés főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Németország jut a döntőbe: 75%             Törökország jut a döntőbe: 25%

A Hírextra.hu tippje: 1-0

Kulcsemberek lehetnek: Podolski, Klose, Ballack, illetve Semih, Rüstü, Altintop.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását