2024. április 28. - Valéria

Vihar Újszentmargitán

Az első becslések szerint mintegy félszáz helyen okozott kárt a Hajdú-Bihar megyei Újszentmargitára kedden délután negyed öt tájban lecsapó vihar - tudta meg a megyei katasztrófavédelmi ügyeletesétől az MTI.
2008. június 24. kedd 20:14 - Hírextra
A szemtanúk elmondása szerint forgótölcsérszerű jelenség pusztított, főleg a település főutcáján, melynek következtében háztetők rongálódtak meg, vezetékek szakadtak le, több épület is beázott, és az erős szél több helyen fákat csavart ki tövestől.

A település polgármestere, Csetneki Csaba elmondta, jelenleg a kár felmérését végzik, de azt örömmel tette hozzá, hogy személyi sérülést nem okozott a vihar. A falu templomának tornya félig ledőlt, emellett az orkánerejű szél megbontotta a házak tetőszerkezetét, illetve cserepeket sodort le. Hozzátette, önkormányzati épületekben is keletkezett kár, az óvoda, illetve részben a polgármesteri hivatal is beázott. Az első felmérések szerint lesz olyan ingatlan, melynek tulajdonosa önkormányzati segítségre szorul.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletvezetőjétől, Molnár János tűzoltó századostól kapott információ szerint a vihart követően Egyekről, Tiszaújvárosból és Hajdúnánásról riasztottak egy-egy szerkocsit, és a katasztrófavédelem munkatársai a település felé tartanak.

Megerősítette, hogy Újszentmargitán mintegy 50 helyszínen keletkezett kár, elsősorban az épületek cserép- és tetőszerkezetében, de kémények is ledőltek, és a viharral érkező eső miatt beázásokat is el kell hárítaniuk.
A mentési munkálatok jelenleg is tartanak a Hajdú-Bihar északnyugati határán található kistelepülésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását