2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szaporodó kiskorú prostituáltak

Mind több a kiskorú prostituált - állítják civil szervezetek. Bár 2007 óta az is bűncselekmény, ha valaki 18 évesnél fiatalabb, de 14 évesnél idősebb kamasztól szexuális szolgáltatást vesz, egyszer sem fordult elő, hogy valakit lebuktattak és elítéltek vo
2008. június 24. kedd 07:42 - Hírextra
Juhász Géza, a Habeas Corpus munkacsoport vezetője közölte: nem tudnak egy esetről sem, amikor valakit lebuktattak és elítéltek volna, mert kiskorú prostituálttal volt. Juhász Géza szerint a gyerekprostitúció elleni fellépés pénzigényes, mert sok munkával csak kis eredményeket lehet elérni. Hosszú időt, körültekintést igényel egy kiskorút vásárló kliens elfogása, hiszen egyik félnek sem érdeke a lebukás. Így aztán, a jogvédő szerint egyszerűen nem éri meg rendőrségnek.

Csapó Emma, a Kiút Veled Egyesület vezetője szerint néha már húszasával állnak az aluljáróban a kiskorúak, akik a város kevésbé forgalmas pontjain is dolgoznak. A kiskorúak többsége szökött állami gondozott, de vannak olyanok is, akik családból jöttek, sőt a családjuk tudtával dolgoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását