2024. május 2. - Zsigmond

Oroszország Olaszországot szerette volna az Eb-n kapni

Az olaszokat szerette volna elődöntős ellenfélül kapni a labdarúgó Európa-bajnokságon Guus Hiddink, az orosz válogatott holland szövetségi kapitánya.
2008. június 24. kedd 13:39 - Hírextra
"Ahogy néztem az olasz-spanyol negyeddöntőt, arra gondoltam, hogy igazából az olaszokkal lenne jó játszani, mert taktikailag ellenük tudnánk hatékonyan futballozni. Az olaszoknál mindig marad hátul ember, ami ugyan biztonságot teremt a védelemben, de helyet ad az ellenfél középpályásainak, amit mi kihasználhattunk volna" - mondta a szakvezető.

Hiddink arról is beszélt, hogy a spanyolokat miért tartja nehezebb ellenfélnek saját csapata számára. Eszerint elsősorban a rivális kontráitól tart, amennyiben vezetéshez jutnának a mérkőzésen.
"A spanyol hasonló együttes, mint az orosz - futballozni akar. Ha vezetéshez jut, akkor ahogy azt tapasztalhattuk az első meccsünkön, visszaáll, s gyors ellentámadásokkal próbálkozik, amelyek rendszerint életveszélyesek" - mondta Hiddink, aki szerint ezúttal a szokásosnál is fontosabb lesz, ki kerül előnybe, mert mindkét gárda nagy erőssége a gyors kontratámadás, amiből könnyen újabb gólt lehet elérni.

Az orosz és a holland válogatott a D csoport első fordulójában már találkozott egymással, s akkor 4-1-re győztek a spanyolok. Az eredmény azonban nem tükrözi hűen a látottakat, hiszen az oroszoknak is jócskán akadtak lehetőségeik, többször pedig csak a kapufa mentette meg Iker Casillas kapuját a góltól, ám egyenlítés helyett a spanyol kontrák jártak újabb gólokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását