2024. április 27. - Zita

Jones váltótársától is elveszik az érmet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a doppingoló Marion Jones csapattársait is megfosztotta a 2000-es sydneyi játékokon szerzett érmeiktől. A NOB végrehajtó bizottsága a 4x400-as váltóban első és a 4x100-on harmadik staféta esetében járt el, mindkét amerikai
2008. április 10. csütörtök 15:01 - Hírextra
Előbbi számban Jearl-Miles Clark, Monique Hennagan, LaTasha Colander-Richardson és Andrea Anderson, utóbbiban pedig Chryste Gaines, Torri Edwards, Nanceen Perry és Passion Richardson volt az ünnepelt csillagból időközben - hamis tanúzás, csekkhamisítás és tiltott szerekkel való visszaélés miatt - börtönlakóvá vált Jones társa.

A tengerentúli sprinter tavaly októberben vallotta be, hogy - bár tudtán kívül - doppingszereket használt 1999-től két éven keresztül. Ezért a NOB a 2000-es játékokon szerzett öt (három arany, két bronz), míg az IAAF - minden, az adott két évben elért eredményével egyetemben - a 2001-es edmontoni vb-n nyert három érmétől (két arany, egy ezüst) megfosztotta.

A NOB egyelőre nem döntött arról, hogy újra kiosztja-e és ha igen, mely gárdáknak az érintett érmeket. 4x400-on Jamaica, Oroszország, Nigéria volt a győztes mögötti további sorrend, míg a rövidebb váltóban Franciaország végzett a negyedik helyen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását