2024. április 30. - Katalin, Kitti

Még mindig biztonságos az Eb

Az osztrák szervezők továbbra is elégedettek a labdarúgó Európa-bajnokság biztonsági mérlegével: bár történtek kisebb-nagyobb kihágások, alapvetően az első két hét viszonylagos nyugalomban telt el, miközben a mérkőzéseket közel kétmillió szurkoló követte
2008. június 24. kedd 11:08 - Hírextra
Günther Marek, az osztrák belügyminisztérium koordinátora a negyeddöntők lebonyolítása után elmondta, hogy eddig összesen 520 drukkert vettek őrizetbe különböző - zömmel büntetőjogi - vétségért. A rendőrök csaknem ezerötszáz személy ellen tettek feljelentést, fele-fele részben közigazgatási szabálysértési, illetve büntetőjogi jelleggel.

Magában az osztrák fővárosban 76, magáról megfeledkező futballrajongó csuklóján kattant a bilincs. Büntetőjogi feljelentést 234 esetben történt, testi sértésért (31), rongálásért (28), lopásért (63) és zsebmetszésért (33). Eddig 320 személy ellen indult szabálysértési eljárás. Játéknapokon átlag 2000 rendőr teljesített szolgálatot a bécsi utcákon, egyébként 1200-an. Az osztrák rendőrök munkáját 61 külföldi kolléga segítette.

A bécsi hatóságoknak eddig a legnagyobb főfájást a pénteki török-horvát negyeddöntő után kirobbant összecsapások és kilengések okozták. A mérkőzést követően mintegy 200 ezer - javarészt horvát és török - drukker lepte el a főváros utcáit.

A szervezők összesítése szerint eddig az ausztriai nyilvános helyeken - stadionokban, szurkolózónákban és a köztéri óriáskivetítők előtt - 1,9 millióan nézték végig az Eb találkozóit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását