2024. április 24. - György

Majomisten segíti Obamát

Mintegy tíz pap énekelt a szent tűz körül kedden Újdelhiben, kérve Hanuman hindu majomistent, segítse győzelemre Barack Obama demokrata párti elnökjelölt-aspiránst a novemberi egyesült államokbeli elnökválasztáson.
2008. június 24. kedd 18:48 - Hírextra
A Hanuman templomában tartott szertartáson több tucatnyian vettek részt. Sokan elmondták: hisznek benne, hogy Obama győzelme kedvező változást idéz majd elő a világban.

"Gandhi földjéről a legjobb kívánságainkat küldjük Obama úrnak a küszöbön lévő egyesült államokbeli elnökválasztásokhoz" - mondta Bridzs Moham Bhama, az eseményt szervező helyi üzletember.

Bhama szerint Obama győzelme jó lesz Indiának és a világ többi részének, mert "változást akar, és segíteni fog megállítani a növekvő árakat, a szegénységet és a terrorizmust".

Hanuman a hindu istenek népes panteonjának egyik köztiszteletben álló istensége, a vallásos hinduk nagy erőt és vitézséget tulajdonítanak neki. A Rámájana eposz szerint a legnagyobb hőstette az volt, hogy majomseregét a démonkirály, Rávana ellen vezetve, megmentett egy elrabolt hercegnőt.
Bhama azt is elmondta, hogy 60 centiméter magas, aranyozott, 15 kilogrammos Hanuman-szobrot tervez ajándékozni Obamának.

Bhama egyetlen hivatalos indiai szervezetet sem képvisel, de Carolyn Sauvage-Mar, a Demokraták Külföldön-India amerikai csoport elnöke is részt vett a keddi szertartáson. Sauvage-Mar egyike annak a 22 küldöttnek, aki a külföldön élő amerikaiakat képviseli majd az augusztusi denveri demokrata párti elnökjelölt-választó konvención.

Sauvage-Mar emlékeztetett, hogy az amerikai szövetségi törvények tiltják a szenátoroknak 10 dollárnál értékesebb ajándék elfogadását, Bhama mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy sikerül a Hanuman-szobrot eljuttatni Obamának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását