2024. május 7. - Gizella

Leállították a gyógyfürdő kiszervezési pályázatait

Tulajdonosi határozattal utasította a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedden a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságát arra, hogy vonja vissza azt a tevékenységek kiszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot, aminek napokon belül lett volna az er
2008. június 24. kedd 17:59 - Hírextra
Tulajdonosi határozattal utasította a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága kedden a Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságát arra, hogy vonja vissza azt a tevékenységek kiszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot, aminek napokon belül lett volna az eredményhirdetése - erről Hutiray Gyula (Fidesz) javaslatára, az ellenzék és két szocialista képviselő támogatásával döntött a testület.

Csatlós Csaba (MDF) azon javaslatát nem fogadta el a bizottság, hogy 250 millió forintot meghaladó gazdasági döntésekben a jövőben a vezérigazgató helyett a tulajdonos döntsön. Elvetették Hutiray Gyula azon indítványát is, amely szerint a cég igazgatóságát arra kérték volna, hogy a tulajdonos további intézkedéséig ne döntsenek a 250 millió forintot meghaladó ügyekben. A korlátozással Székely Gábor (SZDSZ) alelnök is egyetértett, szerinte azonban ezt megfelelő jogi formában kell rendezni.

Az ellenzék azért szorgalmazta a cég döntési kompetenciájának szűkítését, mert Csatlós Csaba szerint az öt évre kiírt tevékenységkiszervezési pályázat összességében 7,5 milliárd forint értéket jelent.

A cég igazgatósága által kiírt kiszervezési pályázat visszavonásáról érdemben nem tárgyalt ezúttal a bizottság, mivel a vitát már egy hete lefolytatták. A döntéssel azért vártak egy hetet, hogy megismerjék a cég igazgatóságának és felügyelőbizottságának (fb) ez ügyben a múlt héten kialakított álláspontját.

Ferenci Tibor, a társaság vezérigazgatója kérdésre elmondta, hogy az igazgatóság és az fb egyaránt támogatta a kiszervezési pályázatokat. Tájékoztatása szerint az rt. jogszerűnek, illetve gazdaságilag indokoltnak találta a kiszervezési döntéseket. Közölte azt is, hogy a cégnek a felügyelőbizottságba delegált tagjai támogatták az fb döntését. Csatlós Csaba hozzátette, hogy az fb-ben tevékenykedő fővárosi képviselők többsége viszont elutasította azt.

A vita végén Andó Sándor (MSZP) javaslatára - ő korábban a gazdasági bizottságban élesen bírálta a kiszervezést - a testület többsége határozatot hozott arról, hogy a cég terjesszen a bizottság elé egy komplex javaslatot a társaságnál tervezett tevékenységkiszervezésekről.
Somlyódy Csaba (MSZP), a gazdasági bizottság és a fürdő fb. elnöke a napirend tárgyalása előtt váratlanul elhagyta az üléstermet, így Székely Gábor vezette a vitát.

Az MTI városházi információi szerint várhatóan önkormányzati érdeksérelem miatt Demszky Gábor felfüggeszti a kiszervezések leállítására hozott bizottsági döntés végrehajtását. Így ez ügyben akár már csütörtökön is újabb határozatot hozhat a Fővárosi Közgyűlés, elvonva a szakbizottság hatáskörét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását