2024. május 5. - Györgyi

Hatodszor is megnyerheti

Roger Federer arra készül, hogy egymás után hatszor nyerje meg a wimbledoni nyílt teniszbajnokságot, és ezzel tenisztörténelmet írjon. Az angol füves pályát Federer előtt már sok legenda koptatta - a The Sun brit napilap összegyűjtötte a legjobb tizet.
2008. június 24. kedd 10:48 - Hírextra
A svájci teniszcsillag nem kevesebbre készül, minthogy immáron hatodik alkalommal diadalmaskodjon Wimbledonban a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon. Ha valóban győzelmet arat az All England Club gyepén, átírhatja a tenisztörténelmet, mivel még senkinek sem sikerült egymás után hatszor nyernie a gyakran esőszünetekkel tarkított versenyen.

De a The Sun tízes listájából kiderül, hogy Federer előtt is olyan teniszcsillagok győztek Wimbledonban, akik igazi legendává váltak. A 10. helyen szerepel például az ausztrál Rod Laver, akit a forrófejű 3-szoros győztes John McEnroe előz meg.

A lista 8. helyén szerepel Boris Becker, aki vörösesszőke hajkoronájával 17 évesen a legfiatalabb győztese lett a legendás versenynek, amit még kétszer sikerült megnyernie. Őt megelőzi Björn Borg, aki egymás után ötször hódította el a wimbledoni "salátás tálat". A rekordra készülő Roger Federer az 5. helyet kapta a listán, így nem tudta megelőzni a 2. helyet megszerző amerikai Pete Samprast, aki 1993-tól kezdve rekordot jelentő hét győzelmet aratott - egy újabb csúcs, amit a 26 éves Federer valószínűleg könnyedén megdönt majd.

A Top 10-ben csak 3 női teniszező szerepel, ők viszont igen előkelő helyen: a német Steffi Graf a 4., az amerikai Billie-Jean King a 3. lett, míg a cseh származású Martina Navratilova a legnagyobb wimbledoni legenda az újság szerkesztősége szerint.

Kilenc egyéni, 7 páros és 4 vegyespáros győzelmet aratott Angliában, így talán nem véletlen, hogy ő végzett az első helyen.
Forrás: Inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását