2024. április 24. - György

Vitányi a reformokról

A nehéz és kiélezett helyzetben is folytatni kell a reformokat - mondta Vitányi Iván, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) szociáldemokrata platformjának elnöke hétfőn Nyíregyházán sajtótájékoztatón.
2008. június 23. hétfő 11:04 - Hírextra
Ahhoz, hogy az ország ne csak formálisan, a nevében legyen uniós tag, hanem fel is zárkózzon a kontinens fejlett országaihoz, az átalakítást véghez kell vinni - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a jelenlegi alapvető társadalmi gondok a reformokhoz kapcsolódnak, és a többség addig nem is érezheti a rendszerváltás eredményét, amíg a teljes átalakítás be nem fejeződik.

Vitányi Iván úgy vélte, hogy a reformfolyamatok eddig nem a kellő ütemben valósultak meg, hiszen az 1990-es rendszerváltás után csak a Horn-kormány idején kezdődött el az átalakítás az úgynevezett Bokros-csomaggal 1995-ben, ami aztán abbamaradt az 1998-as országgyűlési választások előtt.

A politikus szerint az Orbán-kormány, sőt a Medgyessy-kabinet sem tette meg az elengedhetetlenül szükséges lépéseket, és lényegében csak a második Gyurcsány-kormány látott hozzá - két éve - a költségvetés rendbetételével az átalakításhoz.

"Ma már olyan állapotban van az ország, hogy a fejlődés a megteremtődött alapról lehetséges, de további reformlépésekre van szükség, öt-tíz évet még igényel a teljes átalakítás véghezvitele, mivel a gyorsabb haladást a társadalom tűrőképessége nem teszi lehetővé" - mondta Vitányi Iván.

Baráth Etele, a szociáldemokrata platform alelnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a fenntartható gazdasági növekedés megteremtésével ezután nagyobb lehetőség nyílik a foglalkoztatás bővítésére, és a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatására.

Hozzáfűzte: ezt segíti, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv megvalósítására kétéves akcióprogramot dolgoznak ki, amelyben nagy hangsúlyt kap a támogatásra szoruló régiók "helyzetbe hozása".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását