2024. április 19. - Emma

Nyitáslázban a magyar szállodapiac

Látványos felfutás várható a következő három-öt évben a magyarországi szállodafejlesztéseknél. Az itt megtelepedett nagyobb nemzetközi ingatlancégek erre alapozva indították be vagy tervezik az önálló hotelüzletágat - ismerteti a hétfői Világgazdaság.
2008. június 23. hétfő 08:20 - Hírextra
A lap írása szerint Magyarországon főleg a két-három csillagos szállodákból van hiány, ezért elsősorban ezeknél lehet számítani nagy fejlesztési hullámra. Átalakul a fővárosközpontú szemlélet is; a cégek mind gyakrabban térképezik fel a megyeszékhelyeket, illetve a Balaton, a Dunakanyar és Északkelet-Magyarország lehetőségeit.

Budapest belvárosában a következő néhány esztendőben legfeljebb évi egy-két új felső kategóriás szálloda nyílhat, ugyanakkor a repülőtéri folyosónak is hívott Üllői út, továbbá más kivezető főútvonalak mentén üzletileg indokolt lehet több három-négycsillagos bizniszhotel megjelenése.
A lap sorra veszi a hotelüzletág új piaci szereplőit, és kiemeli, hogy a Krisztina körúti Postapalotából is várhatóan hotel lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását