2024. április 20. - Tivadar

Veszprém nem szürke középváros

Veszprém soha nem volt szürke középváros, noha jól tudjuk, hogy a rendszerváltás előtt kik, mikor és milyen módon akarták azzá tenni - mondta Debreczenyi János, Veszprém fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2008. január 18. péntek 06:49 - Hírextra

Kijelentésével a város vezetője a veszprémi képviselő-testület szocialista frakcióvezetőjének a keddi sajtótájékoztatóján tett megállapítására utalt; Hartmann Ferenc, az MSZP városi frakcióvezetője ugyanis Veszprémet egy "szürke középvárosként" minősítette a sajtótájékoztatóján.

Debreczenyi János elmondta: épül a városban a hatezer személyt befogadó, multifunkciós rendezvénycsarnok, lesz repülőtere is, s ha Veszprém nem lenne vonzó, nem épültek volna kereskedelmi centrumok és nem települtek volna oda jelentős külföldi és hazai cégek, nem lenne erős a gazdasága.

Debreczenyi János rámutatott: nem álom az sem - mint azt Hartmann Ferenc állította -, hogy közművesítik a városhoz közeli Csatár-hegyet. Ott több mint ezer hétvégi ház, telek van már, s nem lehet lemondani az ivóvíz-ellátás és a szennyvíz-elvezetés megoldásáról - tette hozzá.

A polgármester szerint nem lehet az "elveszett illúziók évének" sem minősíteni 2007-et - mint azt a város MSZP-s frakcióvezetője állította -, ugyanis a múlt évi költségvetést a képviselő-testület nagy többséggel, nagy egyetértésben fogadta el. Ez azt is jelenti, hogy nem tűztek ki illuzórikus célokat - jegyezte meg a polgármester, hozzátéve: egyetlen ellenszavazat volt csak, igaz, azt Hartmann Ferenc frakcióvezető, korábbi alpolgármester adta le.

Debreczenyi János hangsúlyozta: nem felel meg a valóságnak, hogy Veszprémnek négymilliárd forintos hitelállománya lenne, ugyanis 2006 december 31-én három milliárd forintot tett ki, s 2007 őszén szavazott a testület egy 500 millió forintos rulírozó hitel felvételéről. Mint mondta: olyannyira jó a város gazdálkodása, hogy például kötvény kibocsátásának a lehetősége fel sem merült.

Elismerte ugyanakkor a polgármester azt, hogy az ingatlan-értékesítési tervet 2007-ben nem sikerült teljesíteni; a 650 millió forintos bevétel helyett csak 100 millió teljesült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását