2024. április 29. - Péter

Talán otthon karácsonyozhat Törőcsik Mari

Elbocsátották az intenzív osztályról szerdán Törőcsik Marit. A Nemzet Színésze csütörtöktől egy rehabilitációs osztályon lábadozik, a karácsonyt lehet, hogy már otthon töltheti - mondta Gál János professzor, a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjéb
2008. december 11. csütörtök 18:27 - Hírextra
Gál János emlékeztetett arra, hogy Törőcsik Mari október 14-én került az intenzív terápiás klinikára, egy újraélesztést követően. Megérkezésekor a keringését és a légzését instabilnak találták, életveszélyes állapotban volt. Mivel az első hét napban mély kómában volt, a légzését és a keringését mesterségesen támogatták. A tizedik napon sikerült egy rövid időre a gépről levenni, de két napon belül, komplikációk miatt vissza kellett tenni rá.

Összesen 24 napon keresztül volt szükség arra, hogy az életfontosságú szervek működését géppel támogassák. A huszonötödik naptól sikerült a gépről "leszoktatni", és elindult a színésznő intenzív rehabilitációja - mondta a klinika igazgatója, hozzátéve, hogy ennek eredményeképp szerdán kiadhatták az osztályról, jó állapotban és jókedvűen. Csütörtöktől pedig egy rehabilitációs helyen gondoskodnak teljes felépüléséről, a karácsonyt talán már otthon töltheti.

"A szakmánkból adódóan optimisták vagyunk, de hangsúlyozom, hogy a veszély nem múlt el. A művésznő nagyon messziről és nagyon göröngyös úton jött vissza" - fogalmazott a professzor.
Hozzáfűzte: Törőcsik Mari két hónapot töltött az intenzív osztályon, az immunrendszere, a fizikuma legyengült, a téli hónapokban pedig a fertőzéseket könnyebben kaphatja el. Továbbra is szüksége van a nyugalomra és a tapintatra a teljes felépüléshez - hangsúlyozta Gál János.

A művésznő üzenetét közvetítve elmondta: Törőcsik Mari köszöni a média megértését, és mihelyst olyan állapotban lesz, a sajtó rendelkezésére áll majd.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója is reményét fejezte ki, hogy a média a következőkben is "normálisan" kezeli az ügyet. Megjegyezte: Törőcsik Mari fizikailag gyenge, de a szelleme erős, és már lehet vele szenvedélyes szakmai beszélgetéseket folytatni telefonon. A színház pedig visszavárja, mert Törőcsik Marinak dolga van itt - hangsúlyozta Alföldi Róbert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását