2024. április 29. - Péter

Melegek után vonul a jobboldal

Tudomásul vette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hogy július 5-én este a Rendszerváltó Fórum vonulásos demonstrációt tartson ugyanazon az útvonalon, hasonló feltételek mellett, mint a nap folyamán melegfelvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapí
2008. június 23. hétfő 15:21 - Hírextra

Mint a BRFK közleményében felidézte, a Rendszerváltó Fórum képviselői bejelentést tettek a rendőrségen, hogy július 5-én vonulásos demonstrációt kívánnak tartani az esti órákban ugyanazon az útvonalon, hasonló feltételek mellett, mint a Szivárvány Misszió Alapítvány.


A rendőrség a bejelentést tudomásul vette, és biztosítani fogja ezt a rendezvényt is.
A rendőrség múlt héten csütörtökön tudatta, hogy tudomásul vette a Szivárvány Misszió Alapítvány július 5-i melegfelvonulását.


A BRFK két hete vonta vissza azt a határozatát, amelyben korábban megtiltotta a melegfelvonulás megtartását. Akkor azzal indokolta a döntés visszavonását, hogy a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez. Egy nappal korábban még arra hivatkozott a BRFK, hogy a rendezvény akadályozná a közlekedést; a határozat ellen több politikus és civil szervezet tiltakozott.


A tavaly július 7-én megtartott felvonulás a Hősök teréről indult, de az Oktogonnál több száz fős ellentüntetés fogadta a résztvevőket. Az ellentüntetők között az eljárás során ismeretlenül maradt emberek tojást osztottak szét, majd a felvonulókat többen azzal, illetve különböző tárgyakkal dobálták meg. Aznap este pedig még több embert bántalmaztak a fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását