2024. május 10. - Ármin, Pálma

Ki tud nagyobb szemétdombot építeni?

A Föld Napja alkalmából Miskolcon szemétszobor-építő és szemétszedő versennyel hívták fel a figyelmet a környezet védelmére, az akciókban mintegy háromszáz fiatal vett részt vasárnap délután.
2007. április 23. hétfő 08:47 - Hírextra
 "A tizenhárom mű felhívja a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára, arra, hogy a környezet-tudatosság erősödjön és érvényesüljön a fogyasztói szokások alakításában" - mondta az MTI-nek Lehner Henrietta, a Célpont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda munkatársa, a rendezvények főszervezője.

Hozzátette: a diákok újrahasznosítható hulladékokból kötetlen témakörben térbeli alkotásokat, szobrokat készítettek, és a műveket a járókelők közönségszavazatai alapján értékelték. Az első helyezést az Avasi Kilátó című szobor nyerte el, amelyet műanyagpalackokból építettek, de más különlegességek is születtek, mint például az Avasi Gimnázium tanulói által megformázott Ózon roncs nevezetű alkotás, amelyet egy valódi kiszolgált autóból formáztak meg.

A szemétszobor-építő verseny mellett szemétszedő megmérettetés is zajlik a borsodi megyeszékhelyen a Föld Napja alkalmából. A Tisztább Miskolcért Akciócsoport programjának célja felhívni a figyelmet a hulladék-kezelés terén adódó olyan problémákra, mint például a közterületi szemetelés, vagy az illegális plakátolás. A jelentkező iskolások, civil szervezetek, aktív lakosok öt plusz egy fős csapatokkal vesznek részt a belvárosi szemétszedési akcióban.

Az összegyűjtött hulladékot egy áttetsző műanyag kockában "közzéteszik" a Szinva teraszon, érzékeltetve, hogy a szemétnek nem az utcán a helye - mondta el a főszervező. Vasárnap estig a résztvevőket kulturális programmal is várják, vannak koncertek, fellépnek tűzzsonglőrök.

A Föld napja és Miskolc címmel kiállítás mutatja be a fotó- és rajzpályázatra beérkezett munkákat. A Célpont foglalkoztató sátor, vadasparki állatsimogató, kézműves foglalkozások, ping-pong-, kosárlabda- és csocsóbajnokság, no meg a DVTK csapata is várta az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását