2024. március 29. - Auguszta

Útfejlesztés uniós támogatással

Komáromban szerdán aláírták a város útfejlesztési támogatásáról szóló szerződést. A fejlesztés a Közép-Dunántúli Operatív Program keretében valósul meg, 132 millió forintot meghaladó támogatással és 55 milliós önkormányzati önerővel a Huszár utcát újítják
2008. június 4. szerda 21:34 - Hírextra
A program keretében, a belterületi utak fejlesztésére kiírt pályázat iránt volt a legnagyobb érdeklődés, 69 beadvány érkezett, mintegy 4 milliárdos támogatási igénnyel - mondta az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

Pál Béla hozzátette, hogy a 16 nyertes pályázat közül Komárom-Esztergom megyéből összesen nyolcat támogattak. Hasonló feltételekkel június 30-ától újabb pályázatot nyújthatnak be az önkormányzatok útfelújítására, összesen 1,114 milliárd forintos keretösszegű európai uniós támogatással.

Komárom-Esztergom megye a 2007-2008-as időszakban több mint 11,4 milliárd forintos támogatást nyert el hazai, valamint európai uniós forrásból.

Zatykó János, Komárom polgármestere elmondta: a Huszár utca felújításával új burkolat, egy körforgalmi csomópont, járda, csatorna- valamint csapadékvíz-elvezetés, illetve közvilágítás valósul meg.

Az útfelújításokra kiírt pályázaton Komárom-Esztergom megyében a legnagyobb összeget, 248,5 millió forintot Esztergom nyerte el, 132 milliót kapott Komárom, 108 millió forintot Tatabánya, 100 milliót Nyergesújfalu az regionális operatív program pályázatán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását