2024. április 28. - Valéria

Már nem szivárog a benzingőz

Újraindult a vasúti közlekedés a Budapest-Miskolc vasútvonalon azt követően, hogy megszüntették a turai állomásnál észlelt benzingőz-szivárgást - értesült a HavariaPress. A Pest megyei község vasútállomásánál negyed hatkor visszakapcsolták a felsővezetékb
2008. június 23. hétfő 19:06 - Hírextra
Mivel a két órás leállás miatt a forgalmas vasúti fővonalon több vonat várakozott és jelentős késések keletkeztek, ezért a menetrendszerinti közlekedés helyreállítása csak az éjszakai órákra várható. Mint a hírügynökség korábban megírta, negyed négy körül többen is erős gázszagot éreztek a turai állomáson tartózkodó tehervonatnál, ezért értesítették a tűzoltókat.

Az állomás felsővezetéki hálózatát egy esetleges baleset elkerülése érdekében áramtalanították, és leállították az állomás vonatforgalmát is. A Hatvanból kiérkező katasztrófavédelmi szakemberek összesen 5 tartálykocsinál találtak szivárgást, amelyek lezárását azonnal megkezdték, miközben a tűzoltók folyamatos vízsugárral hűtötték a kocsikat. A leállás ideje alatt két, Miskolcról Budapest felé tartó InterCity vonat kerülő útirányon, Újszászon át érkezett Budapestre.

A vonalon közlekedő vonatok többségénél a kérdéses időszakban átlagosan 30-50 perc késésekkel kellett számolni, a Tura közelében rekedt vonatoknak viszont akár másfél-két órát is várakozniuk kellett. A történtek miatt több szerelvény késve érkezik meg célállomására, így új vonatként is csak további késéssel tud majd elindulni, épp ezért a késő esti órákig késésekkel kell számolni a Budapest - Miskolc vonalon. A forgalom gyorsítása érdekében néhány Gödöllői helyi elővárosi személyvonat nem közlekedik.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását