2024. április 26. - Ervin

Vizek éve a Tiszán is

A Tisza a legmagyarabb folyó, ezért nagy öröm számunkra, hogy nemcsak egy napot rendezhetünk a tiszteletére, hanem egy egész hetet - mondta szombaton Kóthay László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vízügyi szakállamtitkára.
2008. június 22. vasárnap 07:36 - Hírextra

Az államtitkár Szolnokon, a Tisza Szálló előtti partszakaszon megtartott megnyitó beszédében elmondta: a programcsomag nagyon sok elemből tevődik össze. Egyformán fontos a vízparti környezet rendbetétele, takarítása, a vízi túrák szervezése, valamint az ivóvízkészlet védelme. Hangsúlyozta: a vízre nagy szükség van, ezért egyformán kell vigyázni a felszín alatti és feletti vízkészletre.

Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára beszédében kiemelte: a Tisza Hete rendezvénysorozat a "Vizek Éve" kampány részeként valósul meg 2008. június 21-e 28-a között. Hozzátette: a Tisza olyan sok csodálatos gasztronómiai, kulturális és sportolási lehetőséget nyújt, hogy érdemes bemutatni ezeket a Tisza teljes magyarországi szakaszán, Szatmárcsekétől Tiszafüreden át Szegedig.

A csaknem félszáz rendezvény a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága, a Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság, valamint a Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda közös kezdeményezésére és koordinálásával jött létre. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassa a Tisza folyó turisztikai kínálatát. Az egyhetes programsorozathoz 22 part menti település csatlakozott.

A rendezvénysorozat legnagyobb attrakciója június 22-én a Tiszai Nagy Vízitúra és Guinness-rekordkísérlet lesz, amikor egy időben 9 és 11 óra között a legtöbb vízre szállót várják a Tiszára. A rekordkísérletben 15 percig ingyenes a részvétel, amire a Tisza menti települések kikötőiben, strandjain vagy kompátkelőhelyein felállított regisztrációs helyszíneken lehet jelentkezni, ahol maguk a szervezők biztosítják a vízi járműveket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását