2024. április 29. - Péter

Cu vi estas?

Szombathelyen rendezik meg július 26-a és augusztus 2-a között a Nemzetközi Eszperantó Ifjúsági Világtalálkozót, melyre negyven országból négyszáz résztvevőt várnak - közölték szombaton a vasi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők.
2008. június 22. vasárnap 07:43 - Hírextra

"A rendezvény fő témája ebben az évben az egyéni és közösségi kisebbségi jogok lesznek, erről hangzik majd el a legtöbb előadás" - mondta el Acsádi Veronika főszervező.

Hozzáfűzte: a kiemelt programok közé tartozik a július 31-én megrendezendő Nyelvi és Kulturális Fesztivál, amely lehetőséget kínál a résztvevő országok nyelvének, kultúrájának bemutatására.
Szavai szerint a találkozó "legbolondosabb" programpontja egy vízipisztolyokkal vívott csata lesz, amelyre a helyi tűzoltók fecskendőivel szemben állnak ki a résztvevők.

"Ennek a magyar nyári eszperantista találkozókon már hagyománya van, mindig felkérjük a helyi tűzoltókat, hogy álljanak ki ellenünk, most azonban biztos, hogy mi nyerünk, hiszen négyszázan leszünk vízipisztolyokkal felszerelkezve a két tűzoltófecskendő és néhány tűzoltó ellen" - mondta.
Az ifjúsági találkozót természetesen egy sor más komolyabb kulturális rendezvény színesíti majd, naponta lesz lehetőség nyelvtanulásra, nyelvgyakorlásra, ismerkedésre és közös szórakozásra is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását