2024. április 27. - Zita

Wagner-összes a MüPában

Richard Wagner A Nibelung gyűrűje tetralógiájának mind a négy operáját bemutatják június 19-e és 22-e között a Művészetek Palotájában, a harmadik Budapesti Wagner-napok keretében.
2008. június 21. szombat 08:24 - Hírextra
A maga idejében Richard Wagner reformernek, sőt, forradalmárnak számított: a korabeli operák hagyományait megtagadva kialakított egy új drámatípust, a zenedrámát. Ennek legnagyszerűbb megvalósulása A Nibelung gyűrűje című tetralógia négy operája - mondta az InfoRádiónak a Művészetek Palotája komolyzenei szerkesztője.

Az együttesen 16 órás monumentális előadás négy darabját egyedülálló módon, négy egymást követő napon tekinthetik meg az érdeklődők.

A Rajna kincse, A walkür, a Siegfried és Az istenek alkonya összefüggő története az ősi germán mondavilágban, a Nibelung-mondakörben gyökerezik, az egyes operák szövegét pedig maga Wagner írta - tette hozzá Fenyő Gábor.

Az előadások zenei vezetője Fischer Ádám, közreműködik az Magyar Rádió Szimfonikusok és az MR Énekkar. Az énekeseket nemzetközi stábból válogatták, ám minden darabban lesznek magyar művészek is. A Nibelung gyűrűje-sorozatot Hartmut Schörghofer állította színpadra - mondta Fenyő Gábor.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását