2024. április 27. - Zita

Útmutató kiállítás Istenhez

"Istenek: használati utasítások" címmel kiállítás nyílt Madridban a Centro Cultural de la Villában. Célja az Európában jelen lévő vallások megismertetése képek, installációk, vetítések és egy színdarab segítségével - nyilatkozta Elie Barnavi izraeli törté
2007. november 3. szombat 11:54 - Hírextra
A januárig látogatható kiállítás tíz termen keresztül mutatja be a különböző vallások tanait, például a túlvilágról, az élet és a halál közötti átmenetről. Százötven hang adja elő Cédric Dambrain fiatal művész művét, a vallások zenéjét. A belga Philippe Blasband színdarabja naponta hatszor szól a vallási erőszakról, konfliktusokról. Templomok makettjei, szent könyvek, térképek segítenek eligazodni a keresztény, a muzulmán, a buddhista, a taoista, hindu hagyományokban.

A látogató megismerkedhet a "közvetítők", a dalai láma vagy Teréz anya életútjával, tevékenységével. Ezzel a szervezők a megértés kulcsát akarják adni a vallásokhoz, amelyek "sokak számára az erőszak paradigmájának tűnnek" - mondta az igazgató, akinek örömteli élménye volt az a mondat, amelyet egy muzulmán mondott a látogatás után társának: "Lehet, hogy a zsidók nem is annyira mások, mint mi."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását