2024. április 20. - Tivadar

Felfüüggesztették az ittasnak vélt orvost

Felfüggesztette állásából az ittasság gyanújába keveredett ügyeletes orvost a győri Petz-kórház főigazgatója pénteken - olvasható a Kisalföld című megyei lap internetes oldalán.
2008. június 21. szombat 07:49 - Hírextra
A kardiológiai osztály ügyeletes orvosa ellen két, hozzátartozóját elveszítő család tett panaszt a héten azért, mert úgy vélték, a doktor ittas állapotban fogadta őket, s családtagjukat.

A Kisalföld írása szerint a felfüggesztés addig tart, amíg a két haláleset körülményeit vizsgáló belső bizottság nem dönt arról, indítanak-e fegyelmi eljárást a doktorral szemben.

A lap úgy tudja, az érintett doktor előbb táppénzre ment, néhány nappal később azonban jelezte visszatérési szándékát a kórház vezetésénél. Ezt a felfüggesztés értelmében egyelőre nem teheti meg.

Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel az üggyel kapcsolatban még csütörtökön azt közölte, hogy nem tett feljelentést kórházi mulasztás miatt a rendőrségen a szívinfarktusban elhunyt 55 éves kópházi asszony családja, és nem fordultak a rendőrséghez az asszonnyal egy napon elhunyt 71 éves nyúli férfi hozzátartozói sem.

Az alezredes ismertetése szerint a kópházi asszony halálesetét közigazgatási eljárásban vizsgálják, ugyanis a kórház hivatalból kért a rendőrségtől igazságügyi orvos szakértői boncolást, amely mulasztásra utaló körülményt nem tárt fel. Az elhunyt asszony hozzátartozóit tanúként meghallgatták. A rendőrség azt vizsgálja - igazságügyi orvos szakértő bevonásával -, hogy megmenthető lett volna-e az asszony élete, ha sürgősséggel elvégzik rajta a szívkatéterezést. Erre a kérdésre az igazságügyi orvos szakértő adja majd meg a választ.

A csütörtökön nyilvánosságra került másik haláleset ügyében - amely ugyanaznap történt a győri Petz Aladár megyei oktató kórházban, ugyanannál az ügyeletes orvosnál - nem tettek feljelentést a hozzátartozók a rendőrségen - tudatta Kocsis Tünde.

A rendőrség a Kisalföld című megyei napilap csütörtöki számából értesült a második esetről, arról, hogy egy 71 éves nyúli férfi meghalt, hozzátartozói a napilap szerkesztőségét keresték fel, mondván, ők ugyanaznap veszítették el hozzátartozójukat, és ők is azt tapasztalták, hogy az ügyeletes orvos furcsán viselkedett. A lapnak nyilatkozva a családtagok idézték az ügyeletes orvost, aki azt mondta nekik: "nem tudtunk rajta segíteni, nem baj?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását