2024. május 2. - Zsigmond

Vegyi fegyver fenyegeti Európát?

Berlinben a képviselőház ma kezdte meg a kormány által javasolt terrorizmus elleni törvény megvitatását. A csomagterv a belső biztonságot szolgáló intézkedések átfogó szigorítását tervezi a nyomozószervek hatáskörének jelentős kiterjesztése révén. A terve
2008. június 20. péntek 22:30 - Hírextra
A törvénytervezet a két koalíciós párt közti kompromisszum eredménye. Eszerint ha az ország belbiztonságát veszély fenyegeti, akkor a nyomozószerveknek jogában áll bírói végzés nélkül is térfigyelő kamerák elhelyezése a gyanúsított személyek lakásában, illetve a gyanúba keveredett személyek telefonbeszélgetéseinek lehallgatása, valamint számítógépeinek megfigyelése.

A törvénytervezet értelmében szorosra fűzik a rendőrség, az állambiztonsági szervek közti együttműködést, és kiépítik a távközlés ellenűrzése során szerzett ismeretek továbbításának rendszerét is.

Az ellenzéki pártok határozottan szembeszálltak a törvénytervezet azon kitételével, amely a bírói döntések mellőzésére vonatkozik az alkotmányban szavatolt szabadságjogok átmeneti hatálytalanítása esetén.

A törvénytervezet tárgyalásának különös pikantériát kölcsönöz az Európai Unió rendőrszervezete, az Europol német igazgatója részéről elhangzott nyilatkozat, amelyben nem zárta ki, hogy az al-Kaida nevű terrorcsoport vegyi, illetve biológiai fegyverrel készül támadásra európai célpontok ellen.

Mint Max-Peter Ratzel a Neue Osnabrücker Zeitungnak adott interjúban kifejtette, az a tény, hogy az al-Kaida a közelmúltban nem hallatott magáról, távolról sem jelenti a terrorszervezet gyengülését.

Az Europol igazgatója utalt arra is, hogy nemzetközi biztonsági szakértők egybehangzó megítélése szerint az al-Kaida időközben beszerzett úgynevezett piszkos bombákat, amelyeknek a bevetése számos emberéletet követelhet.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását