2024. április 28. - Valéria

Rajzfilm az Opus Dei alapítójának gyermekkoráról

Több mint egyórás rajzfilm készült José Maria Escrivá de Balaguer, az Opus Dei alapítója gyermekkoráról. Az olasz RAI Uno és más európai televíziók sugározzák majd ősszel a katolikus egyházi szervezet létrejöttének 80. évfordulója alkalmából.
2008. június 20. péntek 08:30 - Hírextra
A film családja körében mutatja be a leendő alapítót, akit kétéves korában az orvos halottnak hitt, és úgymond csak édesanyja imái hoztak vissza az életbe. A néző megtudhatja, hogy a "kajla szamaracska" 15 éves korában határozta el, hogy pap lesz, pedig korábban építészi pályáról álmodott. Kevesen tudják, hogy Escrivá talán éppen a gyermekkorában kapott jelzőre emlékezve kidolgozott egy valóságos "szamárteológiát", mondván a szamár a mindennapok társa, panasz nélkül forgatja a malomkövet, így az emberek kenyérhez juthatnak.

Pippo Corigliano, az Opus Dei olaszországi szóvivője a film legnagyobb erényének tartja, hogy bemutatja a szép és harmonikus kapcsolatot, amely a család tagjai között megnyilvánult, "egy 20. század eleji spanyol ház szerény, de értelemmel teli mindennapjait".

A filmet Észak-Koreában készítették, producere a Mondo TV, forgatókönyvírója Francesco Arlanch, aki közreműködött többek között a II. János Pál pápáról szóló tv-filmben is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását