2024. május 2. - Zsigmond

Lerohanták Zamárdit

Zamárdi megtelt a csütörtöktől induló, négynapos Balaton Sound Fesztivál idejére - nyilatkozta Csákovics Gyula polgármester szerdán az MTI-nek. A polgármester elmondta, a tavalyi Balaton Sound után sokáig tartotta a telítettségét a település, így a válság ellenére a korábbi éveknél is nagyobb vendégforgalmat bonyolított.
2010. július 7. szerda 17:40 - HírExtra
A fellendülő turizmus nem feltétlenül a Soundnak köszönhető, de az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztiválnak nagy szerepe van abban, hogy Zamárdi egyre ismertebbé válik - mondta. Zamárdi a korábbi évekhez képest a parkolók számának növelésével készül az idei rendezvényre.

A négy nap alatt tavaly 94 ezer vendéget fogadó rendezvény nemcsak Zamárdié, hanem az egész Balatoné - hangsúlyozta Csákovics Gyula, utalva arra, hogy a sztárok és a vendégek egy része Siófok, Balatonföldvár és Balatonfüred minőségi szálláshelyeiről érkezik.

Tavaly a településnek - az idegenforgalmi adóhoz (ifa) járó állami támogatással együtt - 36 millió forintos közvetlen bevétele származott a Balaton Soundból, amelyen felül közvetett haszonnak számít az is, hogy a település szolgáltatói nagyobb bevételekre tehettek szert. A polgármester abban reménykedik, hogy idén a fesztivál némileg megnövelt kempingterülete és belépőinek száma segít abban, hogy az ifa állami támogatásának csökkenése ellenére is a tavalyihoz hasonló bevételre tegyen szert az önkormányzat.

Csákovics Gyula beszélt arról is, hogy bár mindig akadnak elégedetlenkedők, a település lakossága és nyaralóinak többsége kifejezetten toleránsan áll a rendezvényhez, tudomásul véve a pár napig tartó nagy tömeget, hangos programokat és közlekedési nehézségeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását