2024. április 28. - Valéria

Az orvosok is tévedhetnek

Joga van az orvosnak tévedni. Ha egyébként megtett mindent a beteg gyógyulásáért, a bíróság elismeri ezt a jogát - írja a Népszabadság. A baj az, ha nincs egyértelmű eljárási szabály, mert akkor a bíróság saját belátása alapján ítéli meg, hogy elkerülhete
2008. június 20. péntek 10:09 - Hírextra
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a diagnosztikus tévedés legfontosabb jellemzője, hogy bár az orvos a tőle elvárható módon, a szakma szabályai szerint minden vizsgálatot elvégez, mindent dokumentál, ugyanakkor helytelen következtetésre jut. Ebben az esetben egyfajta mentességet élvez. "Méltánytalan, hogy gyakran az orvosi tévedés lehetőségként sem merül fel, azonnal műhibáról beszélnek" - mondja ezzel kapcsolatban Éger István.

Töretlenül folytatódik a kormányzati pazarlás, a legképtelenebbnek tűnő szolgáltatásokért fizet ki sokmilliós honoráriumot a kancellária a balliberális holdudvar embereinek - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap birtokába került ötmillió forint alatti szerződések listáján felbukkan többek között Dessewffy Tibor, Honti Pál, Batiz András és Petri Lukács Ádám cége is. A Dessewffy Tiborhoz köthető Demos Magyarország Kft. média- és szemantikai elemzést végzett a kancelláriának mintegy 1,3 millió forintért, Batiz András a miniszterelnök kabinetirodájának vezetőit tréningezhette csaknem hárommillió forintért, a Népszava publicisztikai rovatának egykori vezetője, Petri-Lukács Ádám cége pedig ugyanennyiért aktuálpolitikai tanácsokat adott.

Az index.hu a Frakk, a macskák réme rendezőjének és zeneszerzőjének segítségével eleveníti fel a népszerű rajzfilm keletkezésének körülményeit. A meseklasszikus története tulajdonképpen az orvosi egyetemen kezdődött. Bálint Ágnes veje, dr. Sárvári András egyszer megpillantott egy gyönyörű magyar vizslát azok között a kutyák közt, amelyeket a sintér hozott be az egyetemre kísérleti állatnak. Sárvári Andrásnak annyira megtetszett az állat, hogy megvette 200 forintért. Miután a vő Bálint Ágnesékhez költözött, hozta magával a kutyát is, amit az írónő rendkívül megszeretett. Persze a vizsla a család macskáit ki nem állhatta, jó párszor fölüldözte őket a padlásra, egy hétig le se mertek jönni - akárcsak a rajzfilmben Lukrécia és Szerénke.

Várhatóan 2010-ig nem vezetik be a már többször is megtorpedózott, úthasználattal arányos elektronikus díjfizetési rendszert (ED) - értesült a Világgazdaság kormányzati forrásból. Az ED bevezetésének a halogatása szakértői számítások szerint évi 30 milliárd forint - a matricadíjakból befolyó díjak feletti - bevételkiesést okoz, ennyivel kevesebb jut a közúthálózat fenntartására. A környező országok egymás után vezetik be az e-útdíjat, még kerülő árán is megéri a teherautóknak, hogy Magyarországon menjenek át.

Az esős nyár minden bizonnyal hátrányosan befolyásolja majd az idei ásványvíz- és üdítőfogyasztást - olvasható a Napi Gazdaságban. Az egyik gyártó brand menedzsere szerint ennek ellenére az ásványvíz továbbra is azon termékek közé tartozik, amelyek fogyasztása tartósan növekszik. A romló gazdasági helyzet mellett pillanatnyilag az olcsóbb, gyakran saját márkás vizek a legsikeresebb termékek, de javul az ízesített vizek eladása is. A Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács idén is 10-15 százalékos fogyasztásbővülésre számít.

Szlovákia vált az utóbbi időben az egyik legvonzóbb országgá a magyarok számára - írja a penzcentrum.hu. Az érdeklődés azonban nem csak a gazdasági növekedésnek és a 2009-es euró bevezetésnek köszönhető. Van, aki azért megy oda, hogy céget alapítson, ezzel próbálva kikerülni a kinti szintnél jóval magasabb adókat, van, aki pedig autót vásárol, ugyanis a szlovák rendszámú autókra itthon nem kell regisztrációs adót fizetni. De vajon megéri? Erre keresi a választ a penzcentrum.hu.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását