2024. május 2. - Zsigmond

Hétfőn rajtol Szávay

A selejtezőket követően hétfőn a főtábla küzdelmei is megkezdődnek Wimbledonban, a füvespályás Grand Slam-tornán, amelyen magyar játékosért is szoríthatnak a hazai teniszbarátok. Szávay Ágnest a 15. helyen emelték ki, és sokan bíznak abban, hogy újra kijö
2008. június 20. péntek 10:06 - Hírextra
"A fű remek, úgy érzem jó formában vagyok, sokat edzettem, legutóbb például Wozniackival, és alig várom, hogy elkezdődjék a játék" - mondta a távirati iroda érdeklődésére a magyar teniszező, aki már kedden elutazott Wimbledonba.

Szávay Ágnes a tavalyi pompázatos sikerek után - az év sportolójának is megválasztották - az idén a nagy várakozás ellenére kissé visszaesett. No nem a világranglistán, hiszen a WTA-tornák pontozása kedvezett számára, így a gyengébb eredmények ellenére is előrébb lépett a rangsorban. Az esztendő első Grand Slam-tornáján már az első kanyarban búcsúzott, a legutóbb a Roland Garroson pedig a harmadik körig jutott.

Az egyes mellett a párosban is szép eredményt érhet el Szávay, hiszen az orosz Dinara Szafinával remek kettőst alkotnak.

A férfiaknál "időtlen idők" óta nincs magyar szereplő, a nőknél pedig Czink Melinda, Nagy Kyra és Arn Gréta már a selejtező első köre után búcsút vett a "szentélytől".

A hölgyeknél amúgy többesélyes a torna: tavaly Venus Williams vitte el a pálmát, és ismerve az amerikai klasszis képességeit - ha megrázza magát - az idén is nyerhet. A belga Justine Henin éppen a Roland Garrost megelőzően vonult vissza, így befuthat az orosz Marija Sarapova, a párizsi győztes - és első helyen kiemelt - szerb Ana Ivanovic, honfitársa, Jelena Jankovic, vagy Szafina.
A férfiaknál a címvédő és sorozatban öt (!) alkalommal diadalmaskodó Roger Federer viszont újabb bravúrra készül; feltett szándéka, hogy megjavítja Björn Borg csúcsát. A legendás svéd teniszező ugyanis 1976 és 1980 között öt alkalommal megszakítás nélkül győzött Londonban. A rekordot - lehet, hogy csak július 6-ig - bizonyos Willie Charles Renshaw tartja hat egymás utáni sikerrel. Az angol úr - hosszú fehér nadrágban, egy tojásra emlékeztető, nemes fából hajlított rakettel - 1881 és 1886 között uralkodott Wimbledonban, majd három évvel később hetedszer is lepipált mindenkit.

A svájci extraklasszis 2004. február 2-a óta, azaz 229 hete megszakítás nélkül vezeti a világranglistát, és sorozatban 59 meccset nyert meg füvespályán.

Federer legnagyobb ellenfele Rafael Nadal lehet: a spanyol salakkirály - a párizsi döntőben - csúnyán "kisiklatta a Federer-expresszt", s most arra készül, hogy füvön is "császár" legyen.
A két zseni tavaly és tavalyelőtt is döntőt játszott, kérdés, az idén ki nevet a végén.

Az ibériai és a svájci csatájába - a szakemberek szerint - egyedül Novak Djokovic szólhat bele. A szerb nyerte az esztendő első GS-tornáját Ausztráliában és ezúttal sem szeretné alább adni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását