2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az Eiffel-torony más fényben

Uniós "lobogóvá" változik éjszakánként az Eiffel-torony abból az alkalomból, hogy a második félévtől Franciaország lesz az EU soros elnöke. Ennek jegyében a franciák nemzeti jelképe kék fényekbe burkolózik, az óriás körön fénylő sárga "csillagok" pedig az
2008. június 20. péntek 16:13 - Hírextra
A 300 méter magas Eiffel-torony először június 30-án vált kékre. Színeváltozását, amely két hónapon át tart, nyolcvan "földi telepítésű", valamint 100, a tornyon elhelyezett óriási fényszóró biztosítja - jelentette pénteken a Le Parisien című lap.

1985 január elseje óta arany-narancssárga az Eiffel-torony "szabvány"díszkivilágítása, ám különleges alkalmak, így az új évezred tiszteletére, 2004-ben a kínai újév alkalmából, vagy 2007-ben a rugby világbajnokság okán új fényköntösbe öltöztették. A 2000-es villogó fényű díszkivilágítás egyébként oly népszerűvé vált, hogy 2003-ban újra installálták: így az Eiffel-torony fényei napnyugtától óránként tíz percen át szolgáltatják a "műsort".

Nem először vált kékre az Eiffel-torony: korábban 2006 május 9-én, az Európa nap 20-ik évfordulója tiszteletére történt ez meg, ám akkor nem ragyogtak fel rajta a sárga uniós csillagok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását