2024. április 25. - Márk

Délvidék: "megölünk benneteket, magyarok"

Magyarokat fenyegető levelet kapott a vajdasági Nagybecskerek református egyháza – írta a Magyar Szó című délvidéki napilap pénteken, internetes oldalán.
2011. augusztus 19. péntek 11:48 - HírExtra
Kiss Nándor nagybecskereki református lelkész akkor találta meg a fenyegető levelet az egyházközség postaládájában, amikor csütörtökön hazatért a Módoson (Jasa Tomic) megtartott anyanyelvápoló táborból. A honlap beszámolója szerint levélről értesítette a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanácsot (MNT) és feljelentést tett a helyi rendőrségen.

Egy összehajtott füzetlap mindkét oldalára, nyomtatott betűkkel, nyelvi hibáktól hemzsegő szerb nyelven, szerb és magyar betűket keverve írta az ismeretlen fenyegető szövegét, amelynek tartalma egyértelműen a magyarok ellen szól. A többi között így: „megölünk benneteket, magyarok”.

A református egyházközség parókiája Nagybecskerek központjában található és azon kívül, hogy 2006-ban már kapott fenyegető levelet, eddig egyéb inzultusnak nem volt kitéve a helyi református magyar közösség.

Az egyházközség 2009 óta Módoson egy közösségi házat működtet, amelyben nyáron magyar anyanyelvápoló táborokat szerveznek, bibliaórákat tartanak, könyvtárat működtetnek, a módosi és a káptalanfalvi (Busenje) gyerekek számára pedig magyar tannyelvű oktatás híján anyanyelvápoló órákat is tartanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását