2024. április 26. - Ervin

Tizenötezer DNS-teszt alapján lebukott

A német rendőrség történetében példátlan, két évig tartó, tizenötezer DNS-tesztre kiterjedő genetikai vizsgálat nyomán sikerült letartóztatni egy fiatalkorú gyermekek megerőszakolásával gyanúsított férfit - közölte a drezdai ügyészség.
2008. június 19. csütörtök 16:41 - Hírextra
Az őrizetbe vett 33 éves kamionsofőr DNS-e tökéletesen megegyezik azokkal a biológiai nyomokkal, amelyeket 2005. szeptember 9-én találtak egy 9 éves kislány megerőszakolásának színhelyén, majd ott, ahol 2006 januárjában egy másik, 11 éves gyermek vált szexuális agresszió tárgyává.
A vizsgálat kezdetén még 128 ezer volt a lehetséges elkövetők száma. A nyomozók 2006 júliusában kezdték meg a sorozatos DNS-mintavételt és összesen 15 ezer, 25 és 45 év közötti, Drezda körzetében élő férfin végezték el a tesztet.

A wiesbadeni központú német bűnügyi rendőrség szóvivője szerint soha korábban nem volt még példa hasonló méretű akcióra Németországban ilyen ügyben.

A nyomozók ismerték a bűntettek elkövetője által vezetett gépkocsi típusát, ezek vezetőinek többsége azonban nem volt hajlandó alávetni magát a DNS-tesztnek. A Carsten D. néven azonosított férfi azonban május végén beleegyezett a vizsgálatba, amelynek eredménye szerint pedig ő a tettes.
A két kislányt akkor támadta meg a sofőr, amikor hazatérőben voltak az iskolából, és egy erdőbe vitte őket. Egyiküket egy autópálya-hídon hagyta, miután megerőszakolta, a másikat egy parkolóban. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését - jelentette be a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását