2024. május 3. - Tímea, Irma

Jelentős kárt okozott a képviselő házára dobott Molotov-koktél

Kálmán András családi házában nem okozott kárt az éjszaka rádobott Molotov-koktél, Dér Zsuzsanna társasházi otthonának bejárati ajtaja azonban deformálódott a lángok hatására. Erről a két dunaújvárosi szocialista képviselő pénteken nyilatkozott az MTI-nek
2008. február 8. péntek 14:22 - Hírextra

Hozzátette: a két összetört üveget - az egyiket szájában a megperzselődött kanóccal - reggel, munkába induláskor fedezték fel.

A képviselő, akit korábban fehér port tartalmazó borítékkal is próbáltak megfélemlíteni, közölte: a Molotov-koktélos támadással, a "politikai terrorizmussal" nyilvánvalóan arra akarták rábírni, hogy hétfőn ne szavazza meg az egészségbiztosítási törvényt.

"Engem azonban nem lehet megfélemlíteni, a törvényt meg fogom szavazni. Csak bomlott agyú emberek nyúlhatnak ilyen eszközökhöz" - fogalmazott a képviselő.

Dér Zsuzsanna közölte: társasházi otthonának bejárati ajtaja deformálódott a lángok hatására. A politikus szerint azok, akik éghető anyaggal átitatták, majd meggyújtották a lábtörlőjét, túl azon, hogy az ő és családja életét veszélyeztették, közveszélyt is okoztak, ugyanis egy 17 lakásos társasházban él.

Mint az MTI-nek elmondta, életüket a bejárati acélajtó, valamint az mentette meg, hogy ő hajnalban felébredt a lakást elárasztó, erős gázolajszagra és a bejárat felől ömlő füstre.

A képviselő hangsúlyozta: nyilvánvaló, hogy a gyújtogatással meg akarták félemlíteni, azt akarták elérni, hogy ne szavazza meg az egészségbiztosítási törvényt. Mivel meggyőződése, hogy a jogszabály a betegek, a kisemberek érdekét szolgálja, természetes, hogy igent mond az elfogadására.

Hozzátette: addig küzd, amíg el nem éri, hogy a parlament fogadjon el törvénymódosítást a péntekre virradóra történtekhez hasonló esetek megfékezésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását