2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Telt ház előtt az István, a király

A színültig megtelt Papp László Budapest Sportaréna közönsége nagy ünneplésben részesítette szerdán este az István, a király szerzőit, alkotóit és egész stábját az eredeti rockopera születésének 25. évfordulójára újrafogalmazott produkció díszbemutatóján.
2008. június 19. csütörtök 08:03 - Hírextra

A stílusos díszlet, általában jó hangminőség, több kivetítő segítette az alkotókat és szereplőket a kor megidézésében. A rockopera előadására alakult Társulat tagjai összességében képesek voltak arra a teljesítményre, amelyet az elmúlt hónapok televíziós programjaiban hétről hétre nyújtottak, s amelynek alapján a zsűri a főszerepekre kiválasztotta őket.

A produkciót Zikkurat Színpadi Ügynökség karolta fel, az előadás tervét két éve jelentették be. A főszereplőket az MTV tehetségkutató műsorában választotta ki az öttagú zsűri, amelynek elnöke és az előadás rendezője Szikora János volt. A díszleteket Csikós Attila, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a zenei rendező Szörényi Szabolcs volt. A népes szereplőgárda része volt a Honvéd Táncszínház társulata. A táncosok és a statiszták, produkcióját gyakran jutalmazta nagy taps

Istvánt a díszbemutatón Feke Pál, Koppányt Vadkerti Imre, Saroltot (István anyját) Éder Enikő, Gizellát (István feleségét) Simon Boglárka, Rékát (Koppány lányát) Herczeg Flóra énekelte-játszotta. Torda Tóth Attila, Laborc Varga Lajos, a Táltosasszony Fejes Szandra, Asztrik főpap pedig Derzsi György alakítása. Színpadra lépett a rockopera két szerzője: Szörényi Levente, a Te kit választanál előadójaként, Bródy János pedig a Krónikásként.
A szünetben és az előadás után elhangzott, hogy egyes szereplőkben - feltehetően a "drukk" miatt - képességeik egy része "bennragadt".

Az előadás egészében pergő, mozgalmas volt. A szerzőkkel együtt valamennyi közreműködő megjelent a színpadon, s ütemes tapssal ünnepelték őket.
Az István, a királyt csütörtökön ismét bemutatja a Társulat - erre az előadásra sem lehet hetek óta jegyet kapni. A produkció ezután országjáró körútra "indul": bemutatják Szegeden, Debrecenben, Székesfehérváron és Kaposváron, s lesznek határon túli előadások is - esetenként a mostanitól eltérő szereposztással.
Az előadásról készült felvételt augusztus 20-án mutatják be az MTV műsorán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását