2024. március 29. - Auguszta

Womex-díjat kapott a Muzsikás együttes

A világ egyik legfontosabb világzenei vásárán, a sevillai Womexen idén a Muzsikás együttes vehette át azt a rangos díjat, amellyel évente a műfaj legkiemelkedőbb előadóit és együtteseit tüntetik ki - tájékoztatta a Magyar Könnyűzenei Exportiroda szerdán a
2008. november 5. szerda 15:57 - Hírextra
Az iroda közlése szerint a Muzsikás az első kelet-európai zenekar, amely megkapta a kivételes teljesítményt elismerő, évente csak egy előadónak odaítélt szobrocskát.

„A Muzsikás együttes zenéje és töretlen hite, magas minőségű színpadi produkciója összeköt minket a múlttal és a jelennel. Idén igazán jó döntés született, hogy a Muzsikás kapta a Womex Awardot” - idézte Gerald Seligmant, a Womex igazgatóját a közlemény, hozzátéve: a díjátadón Hamar Dániel, az együttes tagja azt hangsúlyozta, hogy ezt a díjat nemcsak ők, hanem az egész magyar népzene és az erdélyi hagyományőrzők is kapták.

Az exportiroda tájékoztatása szerint Magyarországot idén először egyszerre két kimagasló tehetségű zenekar is képviselte a Womexen. A Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band remekbe szabott - showcase - koncertet adott a nemzetközi szakmai közönség előtt.

A minden eddiginél nagyobb, 2008-as Womex világzenei vásáron és fesztiválon 90 országból 1.400 cég volt jelen, összesen 320 standot állítottak föl. A Magyar Zenei Exportiroda standja az október 29. és november 2. között megrendezett vásáron összesen 8 hazai cégnek biztosított megjelenési lehetőséget, és 20 magyar szakmabelinek volt bázisa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását