2024. április 19. - Emma

Szigorú vizsgálat kell az érettségi szerver összeomlása miatt

Szigorú vizsgálatot követel a Pedagógusok Szakszervezete amiatt, hogy tegnap összeomlott az érettségit kiszolgáló számítógépes rendszer - jelenti a HavariaPress.
2008. június 19. csütörtök 12:42 - Hírextra
Az érdekvédelmi szervezet sajnálatos ténynek tartja a rendszer meghibásodását, ugyanakkor emlékeztet arra, hogy már korábban is sok panasz volt a központi nyilvántartó rendszer működésére. Úgy vélik, az üzemeltetőnek számítania kellett volna arra, hogy az országban egyszerre, egy időben rengeteg helyen kívánnak majd kapcsolódni a rendszerhez, ezért fel kellett volna készülnie biztonsági megoldásokra, pótlólagos szerverek beállítására. A szakszervezet szerint a történtek nem tervezett többletköltségeket jelentettek az iskoláknak, pluszmunkát az intézményvezetőknek és tanároknak. Ezen felül az érettségi vizsga tekintélyét rombolva jóvátehetetlen erkölcsi kárt okoztak és elrontották a diákok jogos örömét, a sikeres érettségi vizsga méltó megünneplésének megszokott formáit is. Mindezek miatt a szervezet követeli, hogy szigorú szakértői vizsgálat derítse ki, kik voltak felelősei az eset felelősei, s a példátlan ügy ne maradhasson következmény nélkül. Követelik továbbá, hogy az illetékesek gondoskodjanak az intézmények anyagi veszteségeinek megtérítéséről, valamint a károsult érettségiző diákok, intézményvezetők és pedagógusok méltó megkövetéséről is.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását