2024. április 27. - Zita

Műtétek maradnak el

A Kelet-Magyarország azt írja, az OEP teljesítményvolumen-korlátja miatt kénytelenek a Jósa András Oktató Kórházban korlátozni az operációkat. Finanszírozási okok miatt műtéteket halasztottak el a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban - írja a Kelet-Ma
2008. június 19. csütörtök 11:48 - Hírextra
A tervezhető sebészeti beavatkozások elhalasztását az úgynevezett teljesítményvolumen-korlát átlépése okozza - mondta Molnár Andrea, a súlyponti intézmények közé tartozó kórház finanszírozási és controlling osztályának vezetője a lap munkatársának.

Magyarázatként hozzáfűzte: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár minden évben meghatározza, hogy mennyi finanszírozott ellátás végezhető el, s ez a nyíregyházi kórház esetében annyira alacsony, hogy kénytelenek korlátozásokat bevezetni, ami persze az életmentő beavatkozásokat nem érinti.

Szabolcs megye lakóinak egészségi állapota szinte minden mutató szerint a legrosszabb az országban, s a kórház korábban kapott előzetes jelzést arra, hogy megemelik a finanszírozási keretét, de eddig erre még nem került sor.
Forrás: hirado.hu/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását