2024. május 8. - Mihály

Miért a pszichopaták a nők kedvencei?

A nők többsége biztosan azt állítaná, hogy szerető és gondoskodó típusú férfit szeretne társul, ám tudósok most kiderítették, mit is akarnak valójában: önelégült, hazudós pszichopatákat.
2008. június 19. csütörtök 14:47 - Hírextra
A rosszfiúk nagyon bejönnek a nőknek - legalábbis ez derült ki egy tanulmányból, ami bebizonyította: a "sötét triásszal" - önelégültséggel, izgalomhajhászással és álnoksággal - jellemezhető férfiaknak jóval több szexuális kapcsolata van.

A nárcizmus önelégültsége, a pszichopták izgalomkereső és érzéketlen viselkedése, valamint a machiavellianizmus álnok és kihasználó természete - ezt tartják a férfi jellemvonások "három triászának", amiről kiderült, hogy nagyon is hatásos evolúciós stratégia - legalábbis ezt állítja Peter Jonason, az új-mexikói egyetem professzora, akinek tanulmánya a New Scientist magazinban jelent meg.

A professzor szerint sok híres férfi - James Deantől Pete Dohertying - rendelkezik a "triász" valamelyik összetevőjével, de a legtipikusabb példa talán James Bond: ellenszenves, extrovertált, és szeret kipróbálni új dolgokat, például új nőket, vagy megölni embereket - állítja a kutató.

A vizsgálatban 200 főiskolai diákon végeztek személyiségi tesztet, és szexuális kapcsolataikról is megkérdezték őket. Peter Jonason szerint azoknak a férfiaknak, akikben leginkább megmutatkozik a "három triász", több partnerük van, és az elköteleződés helyett jobban vágynak rövid távú kapcsolatokra.

Egy illinoisi egyetem másik tanára, aki 57 országból kérdezett meg 35 ezer embert, hasonló eredményekre jutott. Davis Schmitt azt a következtetést vonta le, hogy a férfiak "hármas triásza" egyetemes és kultúrákon átívelő.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását