2024. április 29. - Péter

Szocialista igen a népszavazáson

A szocialisták igennel szavaznak a következő népszavazáson, mert ugyanúgy, mint a kezdeményezők, ők sem akarnak több-biztosítós egészségügyi rendszert - jelentette ki Lendvai Ildikó csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.
2008. április 10. csütörtök 17:50 - Hírextra

"Igennel szavazunk az Albert házaspár kérdésére, úgy ahogy az Albert házaspár szeretné, mert mi sem akarunk több-biztosítós rendszert - mondta az MSZP országgyűlési frakciójának vezetője hozzátéve, hogy emiatt felesleges ugyan a referendum, de nem okoz annyi politikai és gazdasági kárt, mint a korábbi. Lendvai Ildikó szerint ugyanis ez a referendum sem politikai indulatkeltésre, sem a gazdasági bizalom apasztására nem alkalmas.

A szocialista frakcióvezető a továbbiakban arról beszélt, hogy a következő időszakban a az MSZP minden variációban kész és képes a stabil kormányzásra, az ország számára fontos változások végrehajtására.

Szavai szerint kidolgozták és kidolgozzák azt a programot, amit a kormányzás új szakaszában hajtanak végre, s amelynek két fontos eleme a reform és a biztonság. Mint mondta, ugyanolyan fontos a hétköznapok biztonsága, mint a reformok biztonsága.

A politikus kitért arra is, hogy folytatják és kibővítik a Munka, tudás, tulajdon programot, az Új tulajdonosi program keretében a következő év elején megindulhat a tulajdonszerzés, s új pályára helyezik az egészségügy reformját. A gyógyszerpiaci reform megőrzése és az új pénztári törvény mellett készülnek a háziorvosi- és a szakorvosi ellátórendszer reformjára is.

"Örülnénk, ha ezt koalícióban tehetnénk, mert számos érték köt össze koalíciós partnerünkkel, de nem ijedünk meg, ha önálló szocialista kormány keretében szolgáljuk a célokat" - jegyezte meg a frakcióvezető.

Az MTI érdeklődésére Lendvai Ildikó közölte: felkérte frakciója tagjait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt pénteken Budapesten a szélsőjobbal szembeni ellendemonstráción, s reményét fejezte ki, hogy az MSZP elnökének felhívására valamennyi parlamenti párt vezetői, képviselői ott lesznek.

Megítélése szerint így egyrészt létszám is jelzi majd, hogy Magyarországon a szélsőjobb kisebbségben van, másrészt világossá válik, hogy a parlamenti erők hasonlóan gondolkodnak erről a kérdésről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását