2024. április 24. - György

Demjénnel nyit a Szikla Színház

Demjén Ferenc Én csak fújom a dalt című koncertjével nyitja meg az új évadot pénteken a pilisszántói Szikla Színház, ahol szombaton Lovász Irén és Szvorák Kati népdalénekesek közös műsora várja az érdeklődőket.
2008. június 19. csütörtök 21:24 - Hírextra
A szervezők tájékoztatása szerint Demjén Ferenc előzenekara a péntek esti koncerten a csíkszeredai Role rockegyüttes lesz.

Lovász Irén, aki nemrégiben 25 nemzet képviselői közül a legjobb szólóénekes díjat kapta Tallinban, Fellegajtó című műsorát adja elő, az esten közreműködik Demjén András, Gyulai Csaba, Ágoston Béla, Balázs Gergely és Mizsei Zoltán.

Szvorák Kati Mondj szívem dalt! című koncertjén Bolya Mátyás, Szokolay Dongó Balázs és Mizsei Zoltán is színpadra lép, s a művésznő szlovák dalokat is énekel majd. A műsor érdekessége, hogy a két népdalénekes közösen is előad néhány dalt.

A két énekesnő koncertje előtt a gyimesfelsőloki Vadhajtás táncegyüttes ad műsort a volt pilisi kőbánya helyén, a görög színházakéhoz hasonló környezetben kialakított pilisszántói Szikla Színházban.

Szombaton azonban nem csak a zenei eseményre várja a pilisi település az érdeklődőket: Szent László-szobrot avatnak a Makovecz Imre tervezte Boldogasszony kápolna mellett vezető Csillagösvényen. A 3 méteres, fából készült Szent László-szobor, amelynek felavatásán Gulyás Dénes operaénekes is közreműködik, immár az ötödik emlékmű a Csillagösvényen Nimród, Attila, Árpád és Hunyadi Mátyás szobra után.

A faszobrokat Smidt Róbert szlovákiai fafaragó mester készítette, s a Pilisszántóért Egyesület tervei között szerepel egy Szent Istvánról mintázott szobor felállítása is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását