2024. május 4. - Mónika, Flórián

Zenével a feketemunka ellen

Tíz ország szakszervezeti ifjúsága szervez országonként más-más programot június 20-án, pénteken, hogy felhívja a figyelmet a fiatalok fekete foglalkoztatására. Magyarországon hip-hop fesztivállal, Montenegróban léggömbből kidobált fekete lufikkal, Horvát
2008. június 18. szerda 17:04 - Hírextra
Magyarországon hip-hop fesztivállal, Montenegróban léggömbből kidobált fekete lufikkal, Horvátországban egy könyv megjelentetésével tiltakoznak a feketemunka ellen - említett néhányat az akciónap eseményei közül Kovács Balázs, a Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke.

Budapesten az 56-osok terén (volt Felvonulási téren) az Időkerék előtti parkoló ad helyet az öt órakor kezdődő fesztiválnak, amelyen fellép: Dj Pozsi, MC Gőz, az NKS, a Hősök, Sub Bass Monster és az Animal Cannibals együttes. Továbbá készül ezen a napon egy graffiti is 2x6 méteres felületre.

Az akciónap előzménye, hogy a 2000-ben megalakult South East European Youth Network (SEEYN) a délkelet-európai régió szakszervezeteinek ifjúsági tagozatait, illetve egyéb ifjúsági szervezeteit tömörítő hálózat az év elején szemináriumot tartott Szkopjében. A tanácskozáson részt vett a SEEYN-ben tevékenykedő tíz ország 14 szervezetének képviselője és elhatározta: minden ország azonos időben tart egy ifjúsági akciónapot. Emellett fogalmaztak egy közös deklarációt is, amellyel a régióban élő ifjúság problémáinak megoldását követelik.

A Szakszervezeti Ifjúsági Szövetség elnöke szerint a fiatalok körében a fekete és szürke foglalkoztatás is jelentős és aggasztó méreteket ölt. A szövetség a pályakezdő munkavállalóknak és a már aktívan dolgozó fiataloknak igyekszik segítséget nyújtani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását