2024. május 5. - Györgyi

Salakmotoros Eb

Tihanyi Sándor és Tabaka József szombaton Debrecenben próbálja meg kiharcolni a salakmotoros egyéni Európa-bajnoki döntőbe jutást. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatóján elhangzott:
2008. június 18. szerda 17:10 - Hírextra
A 14:30-kor kezdődő viadalon tíz országból 16-an állnak rajthoz, és a legjobb hat jut be a szlovéniai Lendván augusztus 23-án rendezendő fináléba. A két hazai induló a 45 esztendős Tihanyi Sándor és a 19 éves Tabaka József, a többiek már a németországi elődöntőben kiestek. Debrecenben indul - többek között - a címvédő horvát Jurica Pavlic, a korábbi Európa bajnok és Grand Prix-menő szlovén, Matej Zagar, illetve az orosz válogatott két oszlopos tagja, Danyil és Roman Ivanov.
"Az elmúlt napok munkája után elmondhatom, tökéletes a pálya, minden adott a jó versenyzéshez. Össze kell szednem minden tudásomat és rutinomat, hogy kiharcoljam a továbbjutást, hiszen rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny, szinte bárki ott lehet a végelszámolásnál. Bizonyítani szeretném, hogy rangidősként is helyem van a sportban" - nyilatkozta Tihanyi, a honi salakmotorozás nagy öregje
"A mezőny ismeretében kijelenthető, szinte bárki továbbjuthat, de azért a legfőbb esélyesek Zagar és Pavlic. Rajtuk kívül valamennyi riválisomat legyőztem már, ebből kiindulva Debrecenben is csakis ez lehet a célom" - mondta Tabaka.
A debreceni startlista:
1. Ulrich Ostergaard (dán), 2. Olekszandr Borodaj (ukrán), 3. Ratislav Bandzi (szlovák), 4. Danyil Ivanov (orosz), 5. Karol Baran (lengyel), 6. Matej Zagar (szlovén), 7. Peter Juur Larsen (dán), 8. Maksims Bogdanovs (lett), 9. Tihanyi Sándor, 10. Michael Hadek (cseh), 11. Tabaka József, 12. Andrej Karpov (ukrán), 13. Roman Ivanov (orosz), 14. Jurica Pavlic (horvát), 15. Matej Kus (cseh), 16. Jevgenijs Karavackis (lett)
tartalékok: 17. Jaroszlav Poljihovics (ukrán), 18. Vlagyimir Trofimov (ukrán)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását