2024. április 19. - Emma

Újra Szent László napi fesztivál

Második alkalommal rendeznek kulturális fesztivált Szent László napjához kapcsolódóan június utolsó hétvégéjén Győrött - közölték a szervezők szerdai sajtótájékoztatójukon.
2008. június 18. szerda 17:13 - Hírextra
Pápai Lajos győri megyés püspök elmondta: a Győri Egyházmegyében már 400 éve, mióta Szent László hermája a városba került, körmenettel és szentmisével emlékeznek meg június 27-én az Árpád-házi királyról. A rendszerváltás óta ebbe bekapacsolódott a város önkormányzata is.

Ottófi Rudolf alpolgármester közölte: a bazilikában díszközgyűlésen adják át a város kitüntetését, a Szent László-érmeket az arra érdemeseknek.

Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál Iroda vezetője a kétnapos fesztivál programjáról elmondta: főként a reneszánsz és a lovagkor világát idézik meg az eseményeken.

A Bécsi Kapu téren és a vár tövében lovagi játékokat rendeznek, lesz igazi kopjatörés, korabeli kirakodó vásár, játszóház. Az érdeklődők reneszánsz muzsikát is hallgathatnak Győrben jövő szombaton és vasárnap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását