2024. április 27. - Zita

Erősítenék a geológiai turizmust

A világot átszövő geoparkhálózat fejlesztéséről és a geológiai turizmus fellendítéséről szervez nemzetközi konferenciát az UNESCO a jövő héten. A nemzeti geoparkok világhálózatát az UNESCO 2004-ben hozta létre, és jelenleg 17 országból 56 helyszín szerepe
2008. június 18. szerda 20:00 - Hírextra
A geoparkok, például a vulkanikus tájak és a megkövesedett erdők a világ geológiai örökségét alkotják, és nagyon fontos, hogy minél több turista eljusson ezekre a különleges helyekre - áll az ENSZ párizsi székhelyű Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének szerdai közleményében.

A nemzeti geoparkok világhálózatát az UNESCO 2004-ben hozta létre, és jelenleg 17 országból 56 helyszín szerepel a listán.  A geoparkok hálózatának tagja például a sziklás Langkavi-sziget Malajziában, a görögországi Leszvosz szigetén fekvő megkövesedett erdő, a vulkanikus krátereiről ismert Vulkaneifel Németországban és az észak-olaszországi Adamello-Brenta természetvédelmi
park.

A geoparkokról már harmadik alkalommal rendeznek nemzetközi értekezletet közel 300 résztvevővel június 22. és 26. között, idén a németországi Osnabrückben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását