2024. április 27. - Zita

Lemondott a kapitány

Stojan Ivkovic, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya levélben tudatta a szövetséggel (MKOSZ), hogy a továbbiakban nem tudja ellátni feladatát.
2008. június 18. szerda 20:06 - Hírextra
A szakember - aki kinevezése ellenére nem rendelkezett aláírt szerződéssel - azzal indokolta döntését, hogy nem talált meghallgatásra javaslata, miszerint mindig legyen a pályán legalább két magyar játékos az NB I-es mérkőzéseken. Az elnökség ugyan támogatta az elképzelést, de a férfi liga megvétózta azt.

Az MKOSZ vezetése szerdai ülésén tudomásul vette Ivkovic elhatározását, és felkérte a szakmai bizottságot, hogy jövő pénteki ülésén tegyen javaslatot a szakvezető személyére, aki az Európa-bajnoki selejtezőkön irányíthatja a nemzeti együttest.

"Az ominózus magánlevelet és benne a távozásom felajánlását három hete írtam meg Berényi János elnök és Sterbenz Tamás főtitkár úrnak, eddig nem reagáltak rá, úgyhogy igencsak meglepett ez a mai bejelentés. Egyértelműen úgy értékelem a helyzetet, hogy a szövetség nem a válogatott, hanem a klubok mellé állt, miközben én a nyaralásomat félbeszakítva azzal töltöttem az elmúlt hétvégét, hogy egyeztettem a keret tagjaival. Levelemben felvetettem, hogy ha nem vállalja más, akkor én fizetség nélkül folytatom a kapitányi munkát, de ezt inkább afféle gesztusnak szántam" - nyilatkozta az MTI-nek Stojan Ivkovic.

A szakember hozzátette: tudomása szerint mindössze három élvonalbeli egyesület támogatta a külföldiek számát korlátozó ötletét, amely Nyugat-Európában már bevált gyakorlatnak számít.
Ivkovic az edzője a PVSK-EXPO Center Pécs férfi csapatának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását