2024. április 25. - Márk

Az operában is a méret a lényeg

Nincs mit tenni, az opera arculata is változik. Szerintem ostobaság lenne azt hinni, hogy az énekeseknek nem kell jobban aggódniuk a fizikumuk miatt, mint évtizedekkel ezelőtt" - ismerte el Deborah Voigt ünnepelt amerikai szoprán, aki 54 kilóval karcsúbba
2008. június 18. szerda 08:09 - Hírextra
A YouTube videomegosztón közzétett hirdetésfélén egész kis jelenetet körítetek a művésznő londoni visszatéréséhez: a gyomorműtét segítségével "megkönnyebbült", s immár ismét Richard Strauss Ariadné Naxosban című operájának előadására készülődő díva a budoárjában azzal a "kis fekete ruhácskával" folytat kacér-békülékeny párbeszédet, amelybe a fáma szerint négy évvel ezelőtt nem fért volna bele, s ezért húzták ki a szereposztásból.

A 47 éves szoprán, aki Wagner-szerepekben aratta legnagyobb sikereit, a premier után a hírügynökségnek adott interjújában bevallotta, hogy amikor 2004-ben visszavették tőle Ariadnét, nagyon letört, de azóta belátta, hogy akkori termetével nem lett volna helye abban a stílusú produkcióban.

Voigt ugyan arra hivatkozott, hogy a radikális fogyóterápiába főként egészsége miatt ment bele, ám nem titkolta, hogy így sokkal nagyobb lehetőségek nyíltak meg előtte az operaszínpadon. Igaz, hogy a súlyvesztés miatt gyökeresen új énektechnikákat kellett begyakorolnia.

Továbbra is játssza a "nehéz szerepeket", mint a Trisztán és Izoldát, ám ezek ma már sokkal több ráfordítást igényelnek tőle fizikailag és érzelmileg - állította az operaénekes.

Belátva, hogy az idők megváltoztak, és a televízió korában sokkal élesebb lett a szórakoztatóiparon belüli verseny, az operadíva kifejezte reményét, hogy azért "nem jutunk el odáig, mikor majd bemikrofonozzák a szubretteket Izolda szerepéhez".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását