2024. április 23. - Béla

Zenész ünnep a hatvanon

A Nekünk így kerek a világ - az elmúlt 60 év című dalt az idén immár harmadik alkalommal éneklik lemezre a jeles születésnapot betöltő zenészek, énekesek. Ezúttal Debreczeni Ferenc (Omega), Dinnyés József, Környei Attila (Ferm, R-GO), Móricz Mihály (Fonog
2008. június 17. kedd 10:45 - Hírextra

A közös dal, amely immár a hatvanéves zenészek himnusza, Csabai Mátyásnak, a Lemezbörze… plusz zenés folyóirat főszerkesztőjének az ötlete volt, Szabó Leslie szerzeménye. Első alkalommal 2006-ban adta elő Bródy János, Berki Tamás, Csabai Mátyás, Nagy Feró, Tolcsvay Béla, Szidor László és Varannai István. Az alkalmi formáció stílszerűen a The Sixties nevet kapta. A hatvanasokat akkor Péter Szabó Szilvia és Völgyesi Gabi köszöntötte.

Egy évvel később B.Tóth László, Charlie, Dévényi Tibor, Markó András (Gemini), Bardóczy Gyula (Neoton, Old Boys), Sebő Ferenc, Somló Tamás (LGT) és Závodi János (Piramis) adta elő élőben, és énekelte lemezre a hatvanasok himnuszát. Őket Tóth Gabi és Szatmári Orsi köszöntötte születésnapi tortával.

A 48-asokat (Debreczeni, Dinnyés, Környei, Móricz, Torontáli, Török és Vikidál) üdvözlő vasárnapi esemény háziasszonya Dér Henni és Kozma Orsi lesz.
A csapat posztumusz tagja Orszáczky Jackie, aki februárban elhunyt.
A hatvanasok "himnusza" vasárnap 11 órakor hangzik el a sajtó képviselői és a börze látogatói előtt A felvételt kis példányszámban telefonkártya-CD-n adják ki, amely kapható lesz a helyszínen. Az eseményen jelen lesznek korábbi The Sixties-tagok is.

A börzén nemcsak hazai gyűjtők és kereskedők lesznek jelen, hanem érkeznek résztvevők Németországból, a Benelux államokból, Kanadából, Japánból és más országokból.
A "felhozatal" több mint fele bakelitlemez, bizonyítva, hogy a fekete korongok ma is népszerűek. Beszerezhetők olyan felvételek itt, amelyek digitálisan még nem jelentek meg. A CD-k között Magyarországon nem forgalmazott albumok és ritka sorozatok is felbukkanhatnak. A börzén zenével kapcsolatos könyvekhez, fotókhoz, telefonkártyákhoz és bélyegekhez is hozzá lehet jutni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását