2024. április 29. - Péter

Topborászok Egerben

Az egri borvidék 16, úgynevezett topborászának borait kínálják abban az egri borozóban, amelyet az Egri Hegyközség, illetve az Egri Borút Egyesület együttműködése nyomán nyitottak kedden a település belvárosában.
2008. június 17. kedd 20:27 - Hírextra
A kezdeményezés célja, hogy bekerüljenek a legjobb borok a település szívébe és ne csak a város széli borászatokban kóstolhassák meg a helybeliek, illetve az Egerbe látogató turisták a csúcsborászok csúcsborait - hangsúlyozta a megnyitón Bíró József a borút egyesület titkára.

Mindehhez kapcsolódóan augusztus 15-ig 16 egri étterem vesz részt abban az akcióban, amelynek keretében a legjobb borokkal harmonizáló, négyfogásos vacsorákkal várják a vendégeket - tette hozzá a titkár.

Szeleczki János a város alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat vezetése fokozott figyelmet fordít a borászat fejlesztésére. Ezt a célt szolgálja, hogy a jövőben minősítő táblák kerülnek a szépasszonyvölgyi borospincékre, illetve támogatják, hogy egyre több minőségi borkóstoló települjön a város szívébe.

A megnyitó alkalmából bemutatták azt a 10 ezer példányban napvilágot látott kiadványt is, amely ismerteti az Egri borvidék valamennyi idei, szám szerint 23 borgasztronómiai rendezvényét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását