2024. május 3. - Tímea, Irma

Érdekükben áll a házasság

Az Internet felhasználásával szaporodnak Spanyolországban az érdekházasságok. A bevándorlási hivatal olyan esetekről is tud, amikor a spanyol fél nem pénzért, hanem szolidaritásból megy bele a házasságba.
2007. október 28. vasárnap 09:06 - Hírextra
"Találkoznék olyan férfival, aki érdekházasságot kötne. Megfizetném. Nem vagyok meleg, perui vagyok és dolgozni szeretnék". "Spanyolok vagyunk és szeretnénk házasságot kötni papírokkal nem rendelkezőkkel." "Keresek olyan külföldi nőt, aki pénz ellenében rendezni akarja papírjait. Nem kérek szexet" - válogatott az El País című spanyol napilap a hirdetésekből.

Az Internet tele van ezekkel. A spanyol fél könnyű pénzt akar, 3-12 ezer euró között van a tarifa. A bevándorló pedig hamar rendezheti helyzetét. Házasságkötés után megkapja a tartózkodási engedélyt és egy év múlva az állampolgárságot.

Ez a fajta "üzletkötés" létezik már évek óta, de a világháló megsokszorozta. Bár hivatalos adatok nincsenek, a bevándorlási hivatal szerint az, amit ismernek belőle, csak a jéghegy csúcsa. És bár nem bűn házasságot kötni szerelem és együttélés szándéka nélkül, ez a megoldás kedvez az illegális bevándorlásnak.

Gyanú akkor merül fel, ha a válás túl hamar következik be, vagy ha a házasulandók nem tudnak felelni megismerkedésükre vonatkozó kérdésekre. Előfordul az is, hogy egy egész szervezet foglalkozik a párkereséssel. Barcelonában a múlt évben két ilyen hálózatot göngyölítettek fel.

Az is előfordul, hogy idősebb férfi lesz szerelmes egy letelepülni kívánó fiatal nőbe, aki szerelmet mímelve elveteti magát, majd rövid időn belül faképnél hagyja a naiv embert.

Ezt a kategóriát el is nevezték a "becsapott szerelem" házasságának.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását