2024. május 4. - Mónika, Flórián

Svéd-orosz ki-ki meccs a szerdai programban

A D csoport szerdaimeccseivel lezárul az első szakasz a labdarúgó Eb-n, ahol az etap utolsó nyitott kérdésére is válasz születik: jelesül arra, hogy a már csoportgyőztes spanyolokkal együtt a záró fordulóban egymással viaskodók közül a svéd vagy az orosz
2008. június 17. kedd 12:18 - Hírextra

Az északiaknak döntetlen is elég a negyeddöntős tagsághoz, ez azonban a spanyolok ellen gyengén teljesítő (1-4), az Eb-címvédő görögökkel vívott meccsen (1-0) azonban már komoly erényeket is csillogtató oroszokkal szemben nem ígérkezik egykönnyen teljesíthető feladatnak. Még akkor sem, ha a svéd gárda a hellének viszonylag sima leküzdése (2-0) után a spanyolok ellen is helytállt (1-2), s csak az utolsó utáni pillanatban kapott góllal veszített. Segíthet azonban rajtuk az a tény, hogy a szintén hárompontos, de erősen negatív gólkülönbséggel álló szbornaja győzelmi kényszertől űzve lép pályára Innsbruckban, s lehet, hogy e teher inkább gátolja majd, semmint plusz energiák mozgósítását eredményezi, még ha a csapat erősödik is a kétmérkőzéses eltiltását letöltött játékmester, Andrej Arsavin visszatérésével.

"Arsavin olyan labdarúgó, aki a semmiből is képes valamit csinálni, bárhonnan képes gólt szerezni" - mondta bizakodóan az oroszok holland mestere, Guus Hiddink, aki mindazonáltal lehet, hogy csak csereként veti majd hadba a meccshiánnyal küzdő 27 éves klasszist. Nyilatkozatában kitért rá, hogy szerinte a svéd mentalitás nem engedi meg a döntetlenre játszást. "Olyan nyitott nép, amely szeret győzni" - fogalmazott Hiddink.

A két válogatott eddigi öt összecsapása közül, két döntetlen mellett, hármat is a svédek nyertek. Megfordítva a "mérlegkönyvet": az oroszok eddig még egyszer sem verték meg szerdai riválisukat.
A skandináviaiaknál ismét a kezdőtizenegyben kap helyet legnagyobb ászuk, az eddigi háromból két találatot jegyző Zlatan Ibrahimovic, ám kérdés, meddig bírja nem teljesen egészséges térde a megpróbáltatást, s miként a spanyolok ellen, esetleg szerda este is csak egy félidőt tud majd játszani. Hiányát egyértelműen megérezték a svédek. Kapitányuk, Lars Lagerba:ck - akinek pszichológusi képzettsége is van - mindenesetre a lelki ráhangolódás sajátos módját választotta, amikor szabadkezet, még pontosabban szabadnapot adott játékosainak hétfőre. A focisták a luganói bázison végzendő edzés helyett a svájci-olasz határhoz közeli Milánóban múlathatták az időt vásárlással, városnézéssel. Volt azonban, aki inkább a szállodában maradva relaxált, de olyan "stréber" is akadt, aki inkább az átmozgató tréning mellett döntött.

D csoport, 3. forduló:
Oroszország-Svédország, szerda 20:45 ó
--------------------------------------
Innsbruck, Tivoli Neu Stadion, v.: Frank De Bleeckere (belga)
A várható kezdőcsapatok:
Oroszország:
------------
Igor Akinfejev - Alekszandr Anjukov, Gyenyisz Kologyin, Szergej Ignasevics, Jurij Zsirkov - Szergej Szemak, Dmitrij Torbinszkij, Konsztantyin Zirjanov, Igor Szemsov - Andrej Arsavin, Roman Pavljucsenko
Svédország:
-----------
Andreas Isaksson - Niclas Alexandersson, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson - Johan Elmander, Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg - Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson
A csoport állása:
-----------------
1. Spanyolország 2 2 0 0 6-2 6 pont - csoportgyőztes
2. Svédország 2 1 0 1 3-2 3
3. Oroszország 2 1 0 1 2-4 3
4. Görögország 2 0 0 2 0-3 0

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását